Навигация по сайту

Популярные статьи

Главная Новости

Новини - Турка-перлина Карпат

Опубликовано: 06.11.2018

видео Новини - Турка-перлина Карпат

У м.Турка витягнули автомобіль, який без водія покотився у річку
05.05.2012 (12:52)

Різні заходи приймав у своїх стінах Турківський НВК. Але такого - величного, пам'ятного - за 20 років функціонування цього навчального закладу тут ще не було. А з'їхалися сюди 24 квітня, щоб взяти участь у ньому, представники майже усіх шкіл Турківщини, ті, хто захищав честь своїх навчальних закладів, району на районних, обласних олімпіадах з улюблених предметів, і став призером.



02.04.2012 (23:02)

Будинок з пляшок стоїть у Боберці на Турківщині.

На спорудження двоповерхової будівлі мешканець села використав 25000 пляшок.

Для будівництва мешканець Боберки Володимир Біжик збирав тару з-під шампанського. Каже, що така конструкція взимку будинок робить теплим, а влітку – прохолодним. До того ж, зводити будинок з пляшок економічно вигідно.


Турківські патрульні

01.04.2012 (15:15)    АКТУАЛЬНО ! ( Коментарів-5 !)

Вказаний сільський голова в Турківському районі самовільно розпоряджався бюджетними коштами. Так, чиновник уклав з генеральним підрядником додаткову угоду до договору щодо капітального будівництва газопроводу до сіл сільської ради, на підставі якого без рішення сесії сільської ради, видано розпорядження на перерахунок авансу - 400 тис. грн. на проведення таких робіт.


Фестиваль талантів "Перлина Карпат" 2016 (33 канал)

Однак, умов договору підприємство не виконало - роботу провели на загальну суму 133 тис. грн. Натомість решту коштів - 267 тис. грн. до бюджету не повернуто, а використано на господарські потреби підприємства.

30.03.2012 (02:10)    АКТУАЛЬНО ! ( Коментарів-7 !)

Актуальне інтерв'ю

Весна, як зображення в чистому дзеркалі, оголила всі проблеми, в першу чергу - комунальні, що вже, до речі, не перший рік є актуальними для Турки. Розбиті дороги, захаращені сміттям узбіччя, береги річок, прибудинкові території, парки і сквери. Це, так би мовити, фактичний бік справи, з іншого - нестача коштів для наведення порядку і - що найстрашніше - людська байдужість до довкілля. Зазвичай ми самі забруднюємо його, а потім нарікаємо, звинувачуючи всіх і вся.

У контексті вищесказаного, чимало нарікань жителів міста, та й гостей, чути на адресу міської ради, яка, на думку багатьох, не спроможна ефективно вирішувати комунальні проблеми. А що з цього приводу думає міський голова Юрій КАСЮХНИЧ, гадаю, цікаво буде почути нашим читачам.

-Отже, Юрію Ігоровичу, дороги й справді в місті у жахливому стані. Природно, що власники автомобілів, проїжджаючи по них, завжди згадують Вас злим словом. Тим більше, що кошти...

25.03.2012 (15:40)    АКТУАЛЬНО ! ( Коментарів-3 !)

16 - 17 березня у спортзалі Львівської ДЮСШ №1 пройшла особисто - командна першість з настільного тенісу серед спортивних шкіл області. Всього у змаганнях взяли участь представники найсильніших центрів із цього виду спорту: з Миколаєва, Жовкви, Львова, Турки та Судової Вишні.

Турківщину представляли три команди, підготовлені тренером ДЮСШ "Юність" Василем Гуєм. До складу основної увійшли Юрій Павлик та Ігор Матківський. Друга команда хлопців була укомплектована Юліаном Шкрамком та Олегом Матківським. А дівочу представляли юні тенісистки Юля Марич та Віталіна Ільницька.

25.03.2012 (15:08)

Земля просинається від зимової сплячки, з'являються перші квіти. На превеликий жаль, на фоні сміття та бруду, якими самі ж, через нашу байдужість і невігластво, забруднюємо довкілля. Чомусь ми завжди забуваємо, що в часі Великого посту, коли християни очищують свої душі, необхідно дбати й про довкілля. Забруднювати його - це також гріх.

Щоб прибрати гори сміття біля будинків, у лісосмугах, вздовж доріг, у населених пунктах, посадити нові дерева, належним чином підготуватися до Пасхи,...

24.03.2012 (12:20)

Мешканці Турківського району скаржаться на незадовільне перевезення пасажирів за маршрутом Львів – Бітля.

На це було вказано керівництву Самбірського АТП під час наради, яка відбулася у Турківській районній державній адміністрації.

У нараді, на якій обговорили проблемні питання перевезення пасажирів, взяли участь представники адміністрації, сільських рад та перевізники.

17.03.2012 (13:37)

Основною метою діяльності Українського Реєстрового Козацтва є сприяння в розбудові України як суверенної, самостійної та незалежної демократичної правової держави, з козацькою моделлю демократії, яка гармонійно поєднує вольності і свободи з дисципліною та порядком у державі.

У незалежній Україні реєстрове козацтво починає функціонувати з 2002р., коли вперше установча Велика Рада відродила своїм рішенням цю Всеукраїнську громадську організацію і затвердила посаду Гетьмана. На Турківщині перше посвячення в реєстрові козаки пройшло в храмі Петра і Павла УГКЦ, три роки тому. А нещодавно тут же відбулося уже третє посвячення в козаки 70 учнів (60 юнаків та 10 дівчат) Турківського професійного ліцею. Всього в навчальному закладі є понад 200 козаків.

У цей же день, в козаки посвячено й Богдана Мися -викладача професійного ліцею і присвоєно йому звання майора. Він став заступником районного отамана Михайла Лофія, якому наказом представника Гетьмана УРК в Галичині, генерал-полковника Богдана Прокопишака,...

16.03.2012 (20:12)

Прокурор Львівщини дав вказівку вилучити кримінальну справу проти працівників Турківського райвідділу міліції із Турківського району і прийняти до впровадження слідчим відділу прокуратури Львівської області.

Про це на прес-конференції 16 березня повідомив прокурор Львівщини Олег Василенко.

«Що стосується об’єктивності досудового слідства у цій справі, мною вчора було дано вказівку вилучити ...

13.03.2012 (23:30)

На минулому тижні відбулися волейбольні змагання серед дівчат (1995р) на першість області серед ДЮСШ. В змаганнях взяли участь волейболістки із Старого Самбора, Червонограда, Радехова, Бродів і Турки.

Переможцями стали минулорічні чемпіони області – команда Турківського ДЮСШ. Всі дівчата – чемпіони є учнями Турківського НВК «ЗНЗ І – ІІІ ст.. – ДНЗ », яких тренують вчителі фізичного виховання Мись Ігор Іванович і Розлуцький Андрій Любомирович. У склад зіркової команди увійшли: Баган Олена, Дибаньова Марина,...

13.03.2012 (19:00)

12 березня у Турківський райвідділ міліції звернувся 21-річний житель смт Бориня Турківського району, який повідомив, що того ж дня у селі Нижня Яблунька у його батька невідомі особи викрали автомобіль марки «ВАЗ-2103».

Співробітники слідчо-оперативної групи міліції встановили, що 12 березня о 15.30 годині 25-річний житель села Яблунька Турківського району, проник на чуже господарське подвір’я, звідки викрав автомобіль...

13.03.2012 (04:19)    АКТУАЛЬНО ! ( Коментарів-5 !)

Доповнено 13.03.12

+відео

Здавна славиться бойківська земля своїми талантами, які проявляли себе у всіх сферах життя.

З часу приходу в село сільськогосподарської техніки допитливий розум бойківського ґазди почав працювати над вдосконаленням існуючих та винаходом нових засобів механізації. Дпя полегшення роботи в полі почали з'являтися саморобні машини, трактори, косарки і т.і..

11.03.2012 (16:15)

Шановні ,панове !

Допоможіть врятувати життя Ярослави Щомак(Кузьо) жительки с.Н.Яблунька Турківського р-ну Львівської обл!

26-річній Ярославі Щомак (Кузьо) в четвер 23.02.2012р. видалили дві нирки. Перша операція пройшла успішно, і зараз вона знаходиться на лікуванні у Львівському медичному інституті. На протязі місяця вона буде підключена до діалізу, після чого буде друга операція і їй здійснять пересадку нирки від донора (батька Ярослави)

rss