Навигация по сайту

Популярные статьи

8 rregulla për shkrimin e teksteve SEO

  1. Mbledhja e bazës fillestare semantike
  2. Tani detyra jonë është që të shkruaj titullin, H1 dhe H2.
  3. Ne pastrojmë frazat dhe marrim një bërthamë semantike të pastër
  4. Tani mbetet për të shkruar një tekst të mirë SEO

Nuk është sekret që rrjeti modern është hypertext dhe varet nga sa saktë dhe me dashje teksti juaj është shkruar nëse përdoruesit do të gjejnë faqen tuaj në Yandex dhe Google

Nuk është sekret që rrjeti modern është hypertext dhe varet nga sa saktë dhe me dashje teksti juaj është shkruar nëse përdoruesit do të gjejnë faqen tuaj në Yandex dhe Google. Dhe, si një bonus, nëse do të gjeni në motorët e kërkimit, do të jetë e mundur që të reduktohet ndjeshëm kostoja e reklamimit kontekstual. Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë se si të shkruani në mënyrë të saktë tekste për faqen tuaj ose faqen e uljes.

Alexander Dyachenko do të na ndihmojë për të kuptuar drejtshkrim të saktë të teksteve për promovimin e internetit në rezultatet e kërkimit. Sasha është pronar i shtatë dyqaneve parfumeri online, dhe rreth 70% e klientëve të tij vijnë nga shpërndarja natyrale e Yandex dhe Google.

Çështja natyrore e Yandex Çështja natyrore e Yandex

Mbledhja e bazës fillestare semantike

Le të fillojmë Para së gjithash, optimizimi i çdo vendi fillon me mbledhjen e bërthamës semantike, dmth. ato fraza që ne do të ecim përpara.

Ka një mjet të dobishëm për këtë. Yandex WordStat. Këtu në linjë kemi futur fjalën që duam të lëvizim.

Për shembull, merrni faqen e parfumit ekskluziv të molekulave Escentric. Ne duam të lëvizim përgjatë emrit të molekulave escentrike, sepse ka trafikun më të synuar. Kopjoni molekulat e fjalëve escentric, ngjiteni atë në linjën Yandex WordStat, klikoni butonin Match. Yandex WordStat tregon të gjitha frazat që njerëzit kërkojnë në kolonën e majtë dhe fraza të ngjashme në kolonën e djathtë.
Nga kolona e majtë duhet të kopjojmë të gjitha frazat së bashku me frekuencën nga të gjitha faqet deri në fundin e fundit dhe ngjiteni në Excel. Kjo mund të bëhet me dorë ose duke përdorur zgjerimin Ndihmës Yandex Wordstat për shfletuesit Google Chrome, Yandex Browser dhe Opera.

Në kolonën e djathtë duhet të gjejmë fjalë të ngjashme me pyetjen tonë. Në rastin tonë, kjo është fraza "parfum molekulë". Me këtë frazë (dhe me të tjerët që na përshtaten), bëjmë gjithçka të njëjtë si në hapin e mëparshëm: ngjiteni fraza në linjë - Fitoni - kopjoni të gjitha frazat në të njëjtën skedar në Excel.

Me këtë frazë (dhe me të tjerët që na përshtaten), bëjmë gjithçka të njëjtë si në hapin e mëparshëm: ngjiteni fraza në linjë - Fitoni - kopjoni të gjitha frazat në të njëjtën skedar në Excel

Pasi mbledhim të gjitha frazat në dosje, do të na duhet të zbulojmë frekuencën e pastër të fjalëve. Sepse numrat që na dha WordStat nuk janë të pastra - kjo është frekuenca e të gjitha frazave që përmbajnë një fjalë / fraza tjetër. Për shembull, fraza molekulat escentrike mund të përfshijnë frazat e molekulave escentrike, parfumet, molekulat escentrike për të blerë, etj.

Ne mund të gjejmë frekuencën e qartë të secilës prej frazave tona me ndihmën e programit Slovoeb. Ju mund ta shkarkoni programin këtu , funksionon pa instalim.

Nga skedari ynë ne kopjojmë të gjitha frazat nga kolona e parë (pa frekuencë). Shkoni te Slovoeb, klikoni Krijo një projekt të ri, jepni një emër, Ruaj. Pastaj në fushën e bardhë kudo ne klikoni me butonin e djathtë të miut, në menynë e shfaqur ne zgjidhni Shto frazat - paste (Ctrl + V) - Shto në tabelë. Klikoni mbi shenjën për të zgjedhur të gjitha frazat. Gjeni një zmadhues dhe zgjidhni artikullin e fundit Mblidhni frekuencat "!" - kjo është një kërkim për frekuenca të pastra. Programi automatikisht do të fillojë të mbledhë frekuenca, zgjat nga disa minuta në disa orë në varësi të numrit të frazave të shtuara.

Programi automatikisht do të fillojë të mbledhë frekuenca, zgjat nga disa minuta në disa orë në varësi të numrit të frazave të shtuara

Kur mbledhja e frekuencave të pastra përfundon, klikoni në ikonën me skedarin Excel në këndin e sipërm të majtë - Të dhënat e eksportit. Ne hapim skedarin e ruajtur, në të cilin jemi të interesuar vetëm në dy kolona - vetë frazat dhe kolona me numra - këto janë frekuenca të pastra. Për hir të interesit, mund të krahasoni frekuencat fillestare që na dha WordStat dhe ato që kemi marrë në programin Slovoeb.

Tani ju duhet të filtroni frazat në rend zbritës - shtypni Ctrl + A për të zgjedhur të gjithë fletën (është shumë e rëndësishme që numrat dhe fraza të përputhen me njëra tjetrën pas ndarjes). Nga lart, zgjidhni Renditja dhe Filtri - Përzgjedhja e personalizueshme. Në dritaren që shfaqet në fushën e Kolumnës, zgjidhni atë në të cilën frekuencat tona janë të vendosura (në rastin tonë është Kolona C), në fushën Rendit - në rend zbritës, në mënyrë që vlerat më të larta të jenë më lart.

Tani detyra jonë është që të shkruaj titullin, H1 dhe H2.

Titulli shfaqet në kokën e çdo faqeje, mund të rri pezull mbi tab dhe shikoni atë.

Si ta shkruajmë me saktësi titullin - marrim frazën më të shpeshtë, shkruajmë drejtpërdrejt dhe pastaj të njëjtën frazë në një formë paksa të modifikuar disa herë më shumë - me një fund tjetër, frazën / fjalën në anglisht, gjithashtu mund të shtoni fjalët "blej", "çmim" etj Fraza duhet të jetë e lexueshme, jo më shumë se 120 karaktere.

Shembulli ynë Titulli: Molecule Parfum, blej Molecules Escentric parfum me çmimin më të mirë në Moskë në dyqan online Molecul.

H1 është titulli i faqes, është gjithashtu e nevojshme të futni fraza maksimale të frekuencës nga lista jonë në të, por H1 nuk duhet të kopjojë Titullin. H1 mund të përfshijë fraza / fjalë e dytë më e shpeshtë, gjithashtu mund të merrni një sinonim nga Titulli. Sa më gjatë të jetë fjalia, aq më shumë është në shënjestër.

Shembulli ynë H1: Molekulat ekskluzive ekscentrike parfumojnë me shpërndarjen në Moskë dhe në të gjithë Rusinë

H2 është një nëntitull. Këtu po kërkojmë çelësat që mund të grupohen së bashku në të njëjtin kuptim, për shembull, frazat me fjalën "blej".

Versioni i dytë i shkrimit të H2 - mund të futni në atë frazën më të gjatë me një frekuencë të madhe neto, nëse kjo frazë mund të bëhet një titull. Për shkak se pesha e një fjali të tillë në motorët e kërkimit do të jetë më e lartë se ajo e tekstit të pakuptimtë.

Shembulli ynë H2: Ku për të blerë molekulën e parfumeve në Moskë

Shembulli ynë H2: Ku për të blerë molekulën e parfumeve në Moskë

Ne pastrojmë frazat dhe marrim një bërthamë semantike të pastër

Kur kemi mbledhur titullin, H1 dhe H2, duhet të bëjmë një SEO-core për tekstin tonë. Për ta bërë këtë, kopjoni frazat Titulli, H1, H2 dhe 20-25 nga Excel-skedari ynë dhe në shërbim http://text.ru/seo futini ato në fushën e analizës SEO të tekstit. Kliko butonin Kontrolloni të dhënat e SEO.

Ndërsa të dhënat mblidhen, duhet të shohim fraza dhe frekuencën e saj. Tani duhet të punojmë me tekstin në mënyrë të tillë që fraza e 3 fjalëve përsëritet në tekst 2 herë, frazën e 2 fjalëve - 3 herë, frazën e 4, 5 dhe më shumë - vetëm 1 herë. Një fjalë e rëndësishme për ne duhet të paraqitet në tekst të paktën 3 herë, vetëm fjalë të vetme - jo më shumë se 10 herë. Përndryshe, ju mund të merrni një ndalim nga motorët e kërkimit për perespam.

Fjalë dhe fraza të panevojshme duhet të pastrohen - fshihen ose zëvendësohen me sinonime. Pasi diçka të fshihet / ndryshohet, duhet të klikoni përsëri në butonin e Kontrolloni SEO-data përsëri.

Si rezultat, kur i sillni fjalët dhe frazat në këto kushte, ju merrni një seo-core gati të faqes tuaj, që përbëhet nga Titulli, H1, H2, frazat dhe fjalët. Sigurohuni që ta ruani këtë listë.

Tani mbetet për të shkruar një tekst të mirë SEO

Këto fjalë dhe fraza do të përdoren në tekst, madhësia e së cilës duhet të jetë nga 2000 në 2500 karaktere. Teksti duhet të bëhet interesant, i lexueshëm, në përgjithësi, duhet të shkruhet për njerëzit. Përveç kësaj, motorët e kërkimit kanë mësuar të njohin tekstet e mira dhe tani nuk do të punojë për të shkruar pakuptimta dhe për të arritur në krye.

Në mënyrë ideale, ju duhet të shkruani këtë tekst SEO vetë. Por, natyrisht, mund të bëni një deklaratë pune për interpretuesin, në të cilin ju ndizni bërthamën e mbledhur, të cilën ai duhet ta përdorë me kompetencë në tekst. Modeli TK mund të shkarkohet këtu.

Një nga idetë për tekst është mbledhja e rishikimeve të vërteta dhe rishkruajtja e tyre, duke i bërë ato unike. Si rezultat, ju merrni një tekst të mirë për faqen tuaj.

Nëse aplikoni të gjitha këto këshilla, atëherë pas një kohe (për Yandex është një muaj e gjysmë, për Google është rreth dy javë) pozicionet e faqes suaj do të fillojnë të rriten. Puna e tillë dhe rezultati mund të krahasohen me një mjet investimi ose një raki të mirë :) koha do të kalojë, më e lartë Yandex dhe Google do të vlerësojnë faqen tuaj.

Ju mund ta përdorni këtë njohuri në projektet tuaja ose ta ofroni atë si një shërbim shtesë për klientët për një shpërblim të mirë. Nga rruga, e gjithë kjo mund të bëhet për faqet në Muse, ata janë të indeksuar mirë nga motorët e kërkimit. Këtu në kjo video Unë po ju them se si ta shënoni H1 e kështu me radhë, nëse jeni duke përdorur një muze.

Nëse tema e SEO dhe promovimi është interesante, këtu është një lidhje me tonë të ri Kursi i marketingut në Internet.