Навигация по сайту

Популярные статьи

Блог Анфіси Бреус | Ваш сайт не оптимізований для мобільних пристроїв. Google Webmaster Tools Team.

  1. Як встановити плагін WPTouch
  2. Налаштування плагіна WPTouch

«Сайт http: //ВашСайт.ru не оптимiзований для мобільних пристроїв» - ось таке повідомлення Google розсилає всі, хто зареєстрував свій блог в Webmaster Tools.

Уже кілька користувачів шаблоном AB-Inspiration подзвонили в тих підтримку з питанням, що робити в цій ситуації.

Рішення є, але спочатку дозвольте пояснити.

Як Ви знаєте шаблон AB-Inspiration не має окремої мобільної версії, і призначений для настільних комп'ютерів, ноутбуків, планшетів. І це пов'язано з кількома причинами:

1. Одна з цілей створення шаблону було дати можливість всім користувачам проявити творчість, і створювати не влазить в коди свій оригінальний зовнішній вигляд. Таке можливо, підкреслюю, тільки з фіксованими розмірами кордонів блогу і внутрішніх елементів шаблону.

2. Щоб все виходило акуратно і виглядало рівно, в шаблоні знову ж використовувалися фіксовані розміри поля для постів, розміри зображень і відео, бічна колонка і ширина віджетів - все це дозволяє створити блог акуратно і професійно без єдиного коду.

3. За статистикою всього лише 1% -5% користувачів читають блоги на мобільних пристроях. Я маю на увазі смартфони. Та й то в основному це новинні блоги та їм подібні. На планшетах ж, як правило сайти, виглядають чудово і без мобільної версії. І за всіма прогнозами це число навряд чи буде рости в найближчі рік-два. Швидше екрани смартфонів будуть збільшуватися на догоду користувачеві.

Тому особисто я не надаю великого значення є на сайті мобільна версія чи ні. Мені, як користувачу, важлива швидше користь. Якщо мені потрібна інформація, я в будь-якому випадку її прочитаю.

Для прикладу, часто трапляється так, що я спеціально натискаю на кнопку «Електронна версія», поскільки мобільні версії як правило урізані, неповноцінні. Яскравий приклад тому сайт компанії airasia.com, де я часто купую квитки. У мобільній версії, в поле пошуку квитків відображаються не всі поля. І я переходжу на повну версію сайту.

І тим не менш. Якщо переважна більшість ваших читачів блогу користуються мобільним пристроями варто, то безумовно варто обзавестися і мобільною версією блогу.

Як вийти з цієї ситуації користувачам звичайних блогів не призначених для мобільних пристроїв?

Як зробити так, щоб Гугл залишився задоволеним?

Я рекомендую використовувати плагін WPTouch. Він створює мобільну версію блогу тільки для мобільних телефонів. На планшетах, ноутбуках і комп'ютерах блог буде виглядати як зазвичай. Цього достатньо для Google, щоб визнати Ваш блог з міткою «Mobile Friendly».

Як встановити плагін WPTouch

1. Скачайте плагін собі на комп'ютер - https://wordpress.org/plugins/wptouch/
2. Зайдіть в розділ «Модулі» - Додати новий
3. Завантажте архів з плагінів WPTouch і увімкніть її

Плагін не вимагає спеціальних налаштувань. Можна все настройки залишити за замовчуванням.

Однак якщо Ви використовуєте плагін «Вхідні сторінка», або створили статичну головну сторінку, потрібно в настройках плагіна WPtouch зробити деякі настройки.

Налаштування плагіна WPTouch

1. Після активації плагіна в меню в адмінці з'явиться новий розділ WPtouch. Перейдіть в цей розділ
2. Перейдіть до підрозділу «Швидкі настройки»
3. Спустіться трохи нижче і в блоці «Початкова Сторінка»
4. відзначте галочкою «Custom»
5. в поле нижче пропишіть посилання на стрічку зі статтями блогу.

Тепер можна перевірити як прийняв Google нашу мобільну версію.

1. Перейдіть по посиланню: http://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/
2. Введіть Вашу адресу блогу в поле і натисніть на кнопку «Analyze»
Якщо все добре, Гугл покаже наступний запис:
1

PS Зараз я і моя команда працюємо на створенням нового мультимовного шаблону для Самостійної Створення та Професійної Налаштування блогу на WordPress. У цьому шаблоні будуть враховані всі ті моменти, які не вдалося реалізувати в шаблоні AB-Inspiration в тому числі і мобільна версія. Інтернет швидко змінюється, і ми також готові запропонувати Вам нові інструменти для ведення бізнесу в інтернет слідуючи новим тенденціям.

Ваш сайт не оптимізований для мобільних пристроїв. Google Webmaster Tools Team.

10 голосів
Середня оцінка: 5 з 5

Як вийти з цієї ситуації користувачам звичайних блогів не призначених для мобільних пристроїв?
Як зробити так, щоб Гугл залишився задоволеним?