Навигация по сайту

Популярные статьи

Блог ScottGu - Інструментарій IIS Search Engine Optimization

  1. Представляємо IIS Інструментарій для пошукової оптимізації
  2. Використання Інструмента аналізу сайтів Інструменту IIS SEO Toolkit
  3. Підтримка майбутньої автоматичної корекції
  4. Резюме

SEO (пошукова оптимізація) є одним з важливих міркувань, який повинен враховувати будь-який Інтернет-сайт. Нетривіальний відсоток інтернет-трафіку на сайти обумовлений пошуковими системами, і хороші методи SEO можуть допомогти збільшити трафік сайту ще більше.

Крім того, невеликі помилки можуть суттєво вплинути на релевантність вмісту вашого сайту, а також пропустити трафік, який ви повинні отримувати. Деякі з цих помилок включають: декілька URL-адрес на сайті, що призводять до однакового вмісту, непрацюючих посилань з сторінки, погано підібраних назв, описів і ключових слів, великих обсягів перегляду, недійсного розмітки тощо. Завдання полягає в тому, щоб знайти і визначити їх у межах сайту.

Представляємо IIS Інструментарій для пошукової оптимізації

Сьогодні ми поставляємо першу бета-версію нового безкоштовного інструменту - Інструментарію IIS Search Engine Optimization Toolkit - що дозволяє легко проводити SEO-аналіз на вашому сайті та визначати та виправляти проблеми в ньому.

Ви можете встановити Інструментарій для пошукової оптимізації IIS за допомогою Інсталятор веб-платформи Microsoft Я написав про це раніше на цьому тижні. Ви можете встановити його через WebPI, використовуючи посилання "install now" на IIS SEO Інструментарій будинку .

Після встановлення ви знайдете новий розділ "Оптимізація пошукових систем" у засобі адміністрування IIS 7 і декілька інструментів SEO, доступних у ньому:

Інструменти Robots і SiteMap дозволяють легко створювати та керувати файлами robots.txt і sitemap.xml для вашого сайту, які допомагають керувати пошуковими системами за якими URL-адресами вони повинні і не повинні сканувати та виконувати.

Інструмент "Аналіз сайту" дозволяє сканувати сайт, подібно до пошукової системи, а потім проаналізувати вміст за допомогою різних правил, які допоможуть визначити проблеми з SEO, доступністю та продуктивністю.

Використання Інструмента аналізу сайтів Інструменту IIS SEO Toolkit

Давайте подивимося, як ми можемо використовувати інструмент аналізу сайту для швидкого перегляду проблем SEO з сайтом. Щоб уникнути незручності будь-якого іншого, повертаючи інструмент на своєму сайті, я вирішив замість цього використовувати інструмент аналізу на одному з моїх сайтів: www.scottgu.com . Це сайт, який я написав багато років тому (останнє оновлення в 2005 році). Якщо ви встановите IIS SEO Toolkit ви можете вказати його на мій сайт і дублювати кроки нижче, щоб просвердлити в SEO аналіз його.

Відкрийте інструмент аналізу сайту

Почнемо з запуску IIS Admin Tool (inetmgr) і натиснувши на кореневий вузол у лівому панелі перегляду інструменту адміністратора IIS7 (назва машини - у цьому випадку “Scottgu-PC”). Потім у розділі "Пошукова оптимізація" праворуч буде позначено значок "Аналіз сайту". Відкриття інструмента аналізу сайту на машинному рівні, як це, дозволить нам запустити інструмент аналізу проти будь-якого віддаленого сервера (якщо ми замість цього відкрили його з вибраним сайтом, ми зможемо провести аналіз лише на локальних сайтах у полі) .

Відкриття інструменту аналізу сайту призводить до відображення на екрані нижче - у ньому перераховані всі раніше збережені звіти з аналізу сайту, які ми створили в минулому. Оскільки цей інструмент відкривається вперше, це порожній список. Натисніть посилання "Новий аналіз ..." у правій частині інструмента адміністрування, щоб створити новий звіт про аналіз.

 у правій частині інструмента адміністрування, щоб створити новий звіт про аналіз

При натисканні на посилання "Новий аналіз ..." відкривається діалогове вікно, наведене нижче, що дає нам змогу назвати звіт, а також налаштувати, який сайт хочемо сканувати і наскільки глибоко ми хочемо його вивчити.

Ми назвемо наш новий звіт “scottgu.com” і налаштуємо його, щоб почати з http://www.scottgu.com URL-адресу, а потім сканування до 10 000 сторінок на сайті (зауважте: якщо у діалоговому вікні не відображається текстове поле "Почати URL-адресу", це означає, що ви не вибрали вузол кореневої машини на лівій панелі адміністратора Інструмент і замість цього відкрив його на рівні сайту - скасуйте, виберіть вузол кореневої машини, а потім клацніть посилання "Аналіз сайту").

Коли ми натискаємо кнопку "ОК" у діалоговому вікні над інструментом "Аналіз сайту", запитаємо http://www.scottgu.com URL, вивчіть вміст, який повертається, а потім скануйте сайт так само, як пошукова система. Мій сайт має 407 різних URL-адрес на ньому, і це зайняло лише 13 секунд для IIS SEO Toolkit для сканування всіх з них і виконання аналізу на контент, який був завантажений.

Після того, як це буде зроблено, він відкриє вигляд звітного звіту з деталізацією його знаходження. Нижче ви можете побачити, що на моєму сайті було виявлено 721 порушень різних типів (ой):

Нижче ви можете побачити, що на моєму сайті було виявлено 721 порушень різних типів (ой):

Ми можемо натиснути на будь-який з пунктів у перегляді резюме порушень, щоб деталізувати їх. Ми розглянемо деякі з них нижче.

Дивлячись на порушення "опису відсутні"

Ви помітите, що у мене порушення 137 “Опис відсутнє”. Давайте двічі клацнемо по правилу, щоб дізнатися більше про нього та дізнатися деталі про окремі порушення. Подвійне клацання на вищезазначеному правилі опису відкриє нову вкладку запиту, яка автоматично надасть відфільтрований вигляд лише порушень опису (примітка: ви можете налаштувати запит, якщо хочете - і, при необхідності, експортувати його в Excel, якщо ви хочете зробити ще більш насичені дані аналіз):

Подвійне клацання на вищезазначеному правилі опису відкриє нову вкладку запиту, яка автоматично надасть відфільтрований вигляд лише порушень опису (примітка: ви можете налаштувати запит, якщо хочете - і, при необхідності, експортувати його в Excel, якщо ви хочете зробити ще більш насичені дані аналіз):

Подвійне клацання будь-якого з порушень у списку вище відкриє деталі про нього. Кожне порушення містить відомості про те, в чому полягає проблема, і рекомендовано вжити заходів щодо їх усунення:

Кожне порушення містить відомості про те, в чому полягає проблема, і рекомендовано вжити заходів щодо їх усунення:

Зверніть увагу, що я забув додати елемент опису <meta> до моєї сторінки фотографій (разом з усіма іншими сторінками). Оскільки моя сторінка фотографій зараз відображає зображення, пошукова система не має можливості дізнатися, який вміст на ньому знаходиться. Опис довжиною від 25 до 150 символів зможе пояснити, що ця URL-адреса є моїм фотоальбомом зображень і надає набагато більше контексту.

Вкладка «Аналіз слова» часто корисна під час написання тексту опису. На цій вкладці відображаються відомості про сторінку (її назву, ключові слова тощо) і відображається список усіх слів, що використовуються в HTML, а також скільки разів вони дублюються. Вона також дозволяє переглядати всі словосполучення з двома і трьома словами, які повторюються на сторінці. Він також містить список <a> тексту, який використовується на іншій сторінці для посилання на цю сторінку - все це є корисним, щоб отримати опис:

Перегляд URL-адреси пов'язаний з використанням різних порушень обкладинки

Давайте тепер за посиланням "URL пов'язано з використанням різних порушень". Ми можемо зробити це, повернувшись на нашу сторінку зведеного звіту і натиснувши на це порушення певного правила:

Ми можемо зробити це, повернувшись на нашу сторінку зведеного звіту і натиснувши на це порушення певного правила:

Пошукові системи підраховують кількість сторінок в Інтернеті, які посилаються на URL-адресу, і використовують цей номер як частину алгоритму зважування, який вони використовують для визначення релевантності вмісту, який надає URL-адреса. Це означає, що якщо 1000 сторінок посилаються на URL-адресу, що говорить про тему, пошукові системи припускають, що вміст цієї URL-адреси має набагато більшу релевантність, ніж URL з тим самим тематичним змістом, що містить лише 10 користувачів, які посилаються на нього.

Багато людей не розуміють, що пошукові системи є чутливими до регістру, але розглядають різні URL-адреси як різні фактичні URL-адреси. Це означає, що посилання на /Photos.aspx та /photos.aspx часто буде розглядатися не як одна URL-адреса пошукової системи, а як дві різні URL-адреси. Це означає, що якщо половина вхідних посилань перейде в /Photos.aspx, а інша половина - до /photos.aspx, тоді пошукові системи не кредитують сторінку фотографій як настільки ж релевантною, наскільки вона насправді є (замість цього вона буде наполовину відповідні - оскільки його зв'язки розділені між двома). Тому пошук і виправлення будь-якого місця, де ми використовуємо різні URL-адреси на нашому сайті, є дуже важливим.

Якщо натиснути на посилання "URL-адреса пов'язана з використанням іншого коду" вище, ми отримаємо список усіх 104 URL-адрес, які використовуються на сайті з кількома великими літерами:

Якщо натиснути на посилання URL-адреса пов'язана з використанням іншого коду вище, ми отримаємо список усіх 104 URL-адрес, які використовуються на сайті з кількома великими літерами:

Натискання будь-якого URL-адреси призведе до деталізації цього конкретного порушення та кількох способів його використання на сайті. Зверніть увагу на те, як він детально описує обидві URL-адреси, знайдені на сайті, які відрізняються просто копією капіталізації. У цьому випадку я посилаюся на цю URL-адресу, використовуючи параметр querystring з назвою "AlbumId". В іншому місці на сайті я також посилаюся на URL, використовуючи параметр querystring з назвою "albumid" (нижній регістр "a" і "i"). В результаті пошукові системи сприйматимуть ці URL-адреси як різні, тому я не зможу максимізувати рейтинг сторінки для вмісту:

В результаті пошукові системи сприйматимуть ці URL-адреси як різні, тому я не зможу максимізувати рейтинг сторінки для вмісту:

Перший крок - знати, що на сайті є така проблема. Другий крок, як правило, складніше: намагайтеся з'ясувати всі різні шляхи, які необхідно вжити для того, щоб ця URL-адреса використовувалася так. Часто ви зробите виправлення і припустите, що виправляє все - тільки для того, щоб виявити, що через сайт було інший шлях, про який ви не знали, що також викликає проблему обшивки. Щоб допомогти подібним сценаріям, можна натиснути спливаюче меню "Дії" у верхньому правому куті діалогового вікна порушень і вибрати посилання "Переглянути маршрути до цієї сторінки".

Щоб допомогти подібним сценаріям, можна натиснути спливаюче меню Дії у верхньому правому куті діалогового вікна порушень і вибрати посилання Переглянути маршрути до цієї сторінки

Після цього відкриється діалогове вікно, у якому буде показано всі кроки, які виконував сканер, що призвело до виконання вказаної URL-адреси. Нижче показано, що він знайшов два способи досягнення цієї конкретної URL-адреси:

Нижче показано, що він знайшов два способи досягнення цієї конкретної URL-адреси:

Можливість отримати детальну інформацію про точні проблеми з обшивкою, а також проаналізувати точні кроки для досягнення конкретного корпусу URL-адреси, значно полегшує вирішення цих типів проблем.

Дивлячись на сторінку, можна побачити кілька порушень канонічного формату

Виправлення проблем з корпусом, як ми зробили вище, є гарним першим кроком до покращення кількості сторінок. Ми також хочемо виправити сценарії, де один і той же вміст можна отримати за допомогою URL-адрес, які відрізняються більше, ніж обкладинки. Для цього ми повернемося до нашої зведеної сторінки, а на сторінці "містить кілька порушень канонічного формату":

Для цього ми повернемося до нашої зведеної сторінки, а на сторінці містить кілька порушень канонічного формату:

Буріння в цьому звіті містить перелік усіх URL-адрес на нашому сайті, доступ до яких можна отримати кількома "канонічними" способами:

Буріння в цьому звіті містить перелік усіх URL-адрес на нашому сайті, доступ до яких можна отримати кількома канонічними способами:

Якщо натиснути будь-яку з них, з'явиться інформація про проблему. Зверніть увагу на те, як інструмент аналізу виявив, що іноді ми звертаємося до домашньої сторінки сайту як "/", а іноді і як "/Default.aspx". Хоча наш веб-сервер буде інтерпретувати як одну і ту ж сторінку, пошукові системи будуть розглядати їх як дві окремі URL-адреси - це означає, що релевантність пошуку не настільки висока, як повинна бути (оскільки зважування переходить на дві URL-адреси, а не об'єднані як один).

Хоча наш веб-сервер буде інтерпретувати як одну і ту ж сторінку, пошукові системи будуть розглядати їх як дві окремі URL-адреси - це означає, що релевантність пошуку не настільки висока, як повинна бути (оскільки зважування переходить на дві URL-адреси, а не об'єднані як один)

Ми бачимо всі випадки, де використовується URL-адреса /Default.aspx, натиснувши на вкладку "Посилання" вище. Тут відображаються всі сторінки, які посилаються на URL-адресу /Default.aspx, а також всі URL-адреси, на які посилаються:

aspx, а також всі URL-адреси, на які посилаються:

Ми можемо переключитися, щоб переглянути детальну інформацію про те, де і як використовується пов'язана URL-адреса "/", натиснувши на спадне меню "Пов’язані URL-адреси" - це покаже всі інші URL-адреси, які вирішують один і той самий вміст, і дозволяють нам швидко витягти їхні деталі також:

Ми можемо переключитися, щоб переглянути детальну інформацію про те, де і як використовується пов'язана URL-адреса /, натиснувши на спадне меню Пов’язані URL-адреси - це покаже всі інші URL-адреси, які вирішують один і той самий вміст, і дозволяють нам швидко витягти їхні деталі також:

Як і ми з порушеннями обкладинки, ми можемо скористатися параметром "Переглянути маршрути до цієї сторінки", щоб визначити всі шляхи на сайті, які призводять до цих різних URL-адрес, і використовувати це, щоб допомогти нам полювати і змінити їх, щоб ми завжди використовуйте загальну узгоджену URL-адресу для посилання на ці сторінки.

Примітка: Виправлення проблем з обшивкою та канонізацією для всіх внутрішніх посилань на нашому сайті є гарним першим кроком. Зовнішні сайти також можуть посилатися на наші URL-адреси, і їх буде все важче оновлювати. Один із способів виправити рейтинг пошуку, не вимагаючи від зовнішніх користувачів оновити свої посилання, це завантажити та встановити модуль перезапису URL-адрес IIS на нашому веб-сервері (він доступний як безкоштовне завантаження за допомогою Інсталятор веб-платформи Microsoft ). Потім ми можемо налаштувати правило перезапису URL-адреси, яке автоматично виконує постійне перенаправлення на правильну канонічну URL-адресу, що призведе до того, що пошукові системи сприйматимуть їх як однакові (прочитайте Carlos IIS7 і URL Rewrite: Зробіть свій сайт SEO в блозі, щоб дізнатися, як це зробити).

Пошук порушень перенаправлення

На останньому етапі розглянемо деякі порушення перенаправлення на сайті:

Буріння в цій категорії правил нагадало мені про те, що я зробив кілька років тому (коли я передавав свій блог на інший сайт) - що я тільки що виявив, мабуть, досить німий.

Коли я вперше налаштував сайт, який спочатку мав просту сторінку блогу на: www.scottgu.com/blog.aspx Через кілька тижнів я вирішив перенести свій блог weblogs.asp.net/scottgu . Замість того, щоб переглядати всі мої сторінки та змінювати посилання на нову адресу, я подумав, що я буду розумний і оновлюю сторінку blog.aspx, щоб зробити перенаправлення на сервер weblogs.asp.net/scottgu URL.

Це працює з точки зору кінцевого користувача, але те, що я не розумів, поки не запустив інструмент аналізу сьогодні, полягав у тому, що пошукові системи не можуть перейти за посиланням. Причина полягає в тому, що моя сторінка blog.aspx робить перенаправлення на сервер weblogs.asp.net/scottgu URL. Але для SEO власні причини, блог програмне забезпечення (Community Server) на weblogs.asp.net у свою чергу робить повторне перенаправлення для виправлення вхідного weblogs.asp.net/scottgu URL замість цього http://weblogs.asp.net/scottgu/ (зверніть увагу на додану кінцеву слеш).

Згідно з порушенням правил у інструменті аналізу сайту, пошукові системи відмовляться, коли ви виконуєте два перенаправлення сервера поспіль. Він виявив, що мій блог.aspx перенаправляє посилання на зовнішнє посилання, яке, в свою чергу, перенаправляє ще одне перенаправлення.

aspx перенаправляє посилання на зовнішнє посилання, яке, в свою чергу, перенаправляє ще одне перенаправлення

Мені вдалося підтвердити цю проблему без необхідності відкривати код сервера blog.aspx. Все, що мені потрібно було - це натиснути вкладку "Заголовки" в діалоговому вікні порушення та переглянути відповідь HTTP, що переадресувала сторінка blog.aspx. Зверніть увагу, що вона не має кінцевої косої риси (і тому викликає черговий переадресацію сервера спільноти, коли вона її отримує):

Зверніть увагу, що вона не має кінцевої косої риси (і тому викликає черговий переадресацію сервера спільноти, коли вона її отримує):

Виправлення цієї проблеми легко. Я ніколи б не зрозумів, що я дійсно мав проблему, але без інструменту аналізу сайту вказуючи мені на це.

Підтримка майбутньої автоматичної корекції

Існує багато додаткових порушень і проблем із вмістом, які ідентифікував інструмент аналізу сайту під час сканування мого веб-сайту. Ідентифікація та фіксація їх є прямою і дуже схожою на вищевказані кроки. Кожна проблема, яку я виправляю, робить мій сайт більш чистим, легшим для сканування та допомагає йому мати ще більшу релевантність пошуку. Це, у свою чергу, призведе до збільшення трафіку, що надходить на мій сайт з пошукових систем - це дуже рентабельний прибуток від інвестицій. Після створення та збереження звіту він відображатиметься у списку попередніх звітів у засобі адміністрування IIS. Ви можете в будь-який момент клацнути правою кнопкою миші і сказати IIS SEO Toolkit повторно запустити його - дозволяючи періодично перевіряти, що регресії не були введені.

Під час попереднього перегляду інструмента аналізу сайту сьогодні перевіряється близько 50 правил під час сканування сайту. З часом ми додамо більше правил, які перевірятимуть додаткові проблеми та сценарії. У майбутніх прес-релізах ви також почнете бачити ще більше вбудованого інтелекту в інструмент аналізу SEO, який дозволить йому також перевірити на стороні сервера, що у вас є модуль URL Rewrite з хорошим набором SEO-дружніх правил. налаштовано. Інструмент "Аналіз сайту" також дозволить вам автоматично виправляти певні порушення, пропонуючи правила перезапису, які можна додати на свій сайт безпосередньо в інструменті звіту про аналіз сайту (наприклад, щоб виправити такі проблеми, як "/" та "/Default.aspx" »Питання канонізації, яке ми розглянули раніше). Це дозволить зробити ще простіше допомогти забезпечити хорошу SEO на сайті. До цих пір я рекомендую прочитати ці посилання, щоб дізнатися більше про ручне налаштування URL Rewrite для SEO:

Резюме

Інструментарій пошукової оптимізації IIS дозволяє легко аналізувати та оцінювати, наскільки дружньою для вашого веб-сайту є пошукова система. Він визначає порушення SEO та надає інструкції щодо їх усунення. Докладніше про посібник можна дізнатися, як скористатися перевагами з цих посилань:

Інструментарій для пошукової оптимізації IIS є безкоштовним, для його встановлення потрібно менше хвилини, і його можна запустити на будь-який існуючий веб-сервер або веб-сайт. Немає необхідності встановлювати що-небудь на віддаленому сервері, щоб його використовувати - просто введіть URL-адресу сайту, і ви отримаєте звіт з звітом про аналіз сайту з елементами, які можна використовувати, які ви можете використати негайно для його поліпшення.

Сьогоднішній реліз - бета-версія, тому, будь ласка, використовуйте IIS Інструментарій для пошукової оптимізації повідомити нам, якщо ви зіткнетеся з будь-якими проблемами або маєте пропозиції щодо функцій.

Сподіваюся, що це допоможе,

Скотт