Навигация по сайту

Популярные статьи

Блог Теги: марно для SEO, відмінно підходить для інших речей

Всякий раз, коли я бачу посаду в блозі з численними тегами, прикріпленими до неї, я думаю про свої перші дні роботи в Інтернеті. Зокрема, я думаю, що коли WordPress вийшов (я обіцяю, що це не так давно, і я не такий старий!), І весь час і зусилля моїх колег і я вклав в додавання тегів на кожному посту блогу.

такий

Ви бачите, тоді, коли я колись ступив у світ SEO, ми були наївними, щоб подумати, що ці теги впливають на наші рейтинги. Як ніби Google просто подивиться на нашу посаду, з її десятками тегів, і просто буде, як: «Так, ти круто. Ласкаво просимо на перше місце рейтингу. "

Природно, це не так, тому що, як я незабаром дізнаюся, ті теги та слова, які я використовував у них, мало впливають на те, як пошукові системи класифікували наш сайт. Отже, чи означає це, що вони марні? У жодному разі! Фактично, давайте займемо секунду, щоб обговорити теги блогу, як вони можуть допомогти вам, як вони можуть заподіяти вам шкоду, і як переконатися, що ви їх використовуєте правильно.

Що таке блог-теги?

Коротко кажучи, теги блогу використовуються як спосіб каталогізації вмісту вашого сайту. Більшість систем керування вмістом (CMS), такі як WordPress, мають три способи для цього:

  • Архіви: спосіб організації вмісту на основі дати його публікації
  • Категорії: Широка група повідомлень, що мають загальну тему
  • Теги: дуже конкретний спосіб групування повідомлень за ключовими словами або фразами

З тих пір, як вони були введені, теги, призначені для використання, пропонували набагато більш детальний спосіб класифікувати вміст. Незважаючи на те, що функція "категорії" дозволяла користувачам розміщувати повідомлення спільно за загальною темою (наприклад, "Собача їжа"), теги дозволили їм піти ще глибше і організувати повідомлення за допомогою модних слів у публікації (наприклад: Purina, щеня їжа, нагадує, краща їжа для собак і так далі.).

На жаль, через те, що функція тегів залежить від ключових слів, розроблений загальний міф, який передбачає, що позначення цих імпортних слів допоможе вам краще класифікувати їх для пошукових систем. Але правда, що пошукові системи приділяють мало уваги тим тегам, якщо вони взагалі є. Їхнє мислення полягає в тому, що щось подібне було б занадто легким для спамерів до гри, тому вони переважно ігнорують їх.

Це НЕ допоможе вам краще класифікувати "SEO аудит" або подібні терміни:

Чи є блог-теги шкідливими для SEO Чи є блог-теги шкідливими для SEO?

Блог теги не тільки марні, коли мова йде про ваші рейтинги, але вони потенційно можуть зашкодити вашому сайту здатність рангу, якщо ви не обережні.

Пошукові системи, такі як Google, ненавидять дублікати вмісту. Незважаючи на відсутність реального «штрафу» за дублювання вмісту на вашому сайті, воно все ще може спричинити проблему, оскільки пошукові системи не зможуть визначити пріоритетність одного вмісту над іншим і, можливо, не передадуть рейтинги жодному .

Теги (а також архіви та категорії) можуть легко перетворюватися на сторінки дубльованого вмісту, якщо ви не уважні. Причина полягає в тому, що сторінки, створені за допомогою цієї функції, обмінюватимуться вмістом з іншими сторінками, створеними для іншої каталогізації. Наприклад, сторінка категорії "Корм для собак" може мати багато тих самих повідомлень, що й сторінка тегів для "собачої їжі", або "собак", і так далі.

Це не тільки може призвести до виникнення дубльованого контенту, але також може спричинити розмивання індексу, коли пошукові системи починають індексувати зайві сторінки на вашому сайті. Це може ускладнити пошук пошуковим системам більш важливих сторінок вашого сайту.

Отже, чи слід уникати використання тегів блогу?

Абсолютно не! Хоча вони не збираються допомагати вам домінувати в рейтингах, теги все ще можуть бути дуже корисним інструментом для вашого блогу.

Одна з найбільших переваг тегів (і їх основна причина існування) - допомогти веб-майстрам надати відвідувачам більш зручний для користувача досвід. Правильно реалізуючи правильні теги у потрібних місцях, ви набагато легше переходити до типу вмісту, який вони шукають. Це не тільки допоможе більш захоплюючим користувачам, які, ймовірно, будуть шукати теги для вмісту, який вони шукають, але це також допоможе тим, хто використовує панель пошуку сайту (що зазвичай дає результати, зіставляючи запит з тегами на сайту).

Що потрібно пам'ятати при використанні тегів блогу

Як і всі речі в житті, блог-теги можуть бути дуже корисними, якщо їх правильно реалізувати. Під час додавання тегів до ваших повідомлень можна виконати кілька дій:

Якість над кількістю: Є стара приказка: «Коли все важливо, нічого немає». Це чудово описує, як слід подумати над тегами повідомлень. Хоча це може спокусити позначити кожне слово під сонцем, але це зробить його більш складним для користувачів і функції пошуку вашого сайту для правильної класифікації публікації. Тому, додаючи теги, я завжди пропоную зберегти його до десятка тегів або менше. Це ні в якому разі не встановлене число, тому не соромтеся експериментувати на своєму кінці.

Підтримуйте деяку узгодженість: більшу частину часу користувачі просто починають додавати теги до публікації, коли вони ввійдуть в їхню голову. Проте, це може призвести до надлишковості. Наприклад, вам не потрібен тег як для "собаки", так і для "собак", а також для "іграшок" і "іграшок для собак", оскільки в обох випадках ці терміни є надлишковими. Замість цього слід відстежувати теги, які ви вже призначили для попередньої публікації, і повторно використовувати їх замість створення нових, подібних. Це допоможе зберегти речі більш організованими, а також зменшити навороти. Говорячи про це ...

Додайте "noindex" до сторінок тегів (і сторінки архівів і категорій): одна річ, яку не розуміють нові блогери, полягає в тому, що є спосіб запобігти індексації пошуковими системами певних сторінок вашого сайту. Це називається тегом noindex, і коли павуки пошуку переглядають його, вони переконуються, що не включати цю сторінку до свого індексу. Робити це не тільки запобігти вищезазначеним дублюючим питанням вмісту, але це також допоможе запобігти розмиванню індексу.

Якщо ви використовуєте WordPress для свого блогу (�� насправді, то чому б ви не були?), Найпростіший спосіб додати тег noindex з <link> плагіном Yoast SEO <https://wordpress.org/plugins/ wordpress-seo />. Після додавання та активації плагіна на всіх сторінках створення публікації (як правило, внизу) відображається його вікно параметрів.

Щоб індексувати публікацію, перейдіть на її сторінку редагування та прокрутіть вниз до розділу Yoast. Натисніть на маленький символ шестерні ліворуч. Там ви побачите опцію "Індекс мета-роботів". У спадному списку виберіть "noindex" і переконайтеся, що "слідувати" відмічено у розділі, розташованому під ним. Це "слідувати", щоб переконатися, що павуки повзають через решту вашого сайту після того, як він побачить тег noindex.

На завершення

Теги є дуже зручною функцією і є дуже корисним для будь-якого блогера - тобто, коли вони використовуються правильно. Хоча вони не мають прямого позитивного впливу на ваш SEO, вони можуть зробити ваш сайт набагато зручнішим для користувачів, що може допомогти користувачам на вашому сайті довше та повертатися частіше. Отже, не бійтеся додавати теги до своїх повідомлень у майбутньому - просто переконайтеся, що ви робите це з урахуванням кінцевого користувача!

Майкл Феррарі володіє і працює Pen Cap Інтернет-маркетинг , агентство, що спеціалізується на пошуковій оптимізації. Коли він не допомагає підприємствам домінувати в рейтингах пошуку, він, швидше за все, спілкується зі своєю дружиною, сином і біглом. Ви можете зв'язатися з ним за адресою “michael (at) pencapseo (dot) com”.

Зображення: ArthurStock / Shutterstock.com та скріншоти, надані автором

Отже, чи означає це, що вони марні?
Що таке блог-теги?
Отже, чи слід уникати використання тегів блогу?
? насправді, то чому б ви не були?