Навигация по сайту

Популярные статьи

Наслови и описи на страница | Оптимизација за брзо Совет

 1. Наслови на страници
 2. СОВЕТИ ЗА ПИШУВАЊЕ НА УСПЕШНАТА СТРАНИЦА И ПОЗИЦИИ
 3. КАКО ДА СЕ ОПТИМИЗИРА СТРАНИЦИ И ПОЗИТИВНИ ТЕКСТОВИ
 4. Чекор 1:
 5. Чекор 2:
 6. Чекор 3:
 7. ВО РАБОТА
 8. Чекор 2:
 9. Чекор 3:
 10. Мета описи
 11. СОВЕТИ ЗА ПИШУВАЊЕ УСПЕШНИ МЕТА ОПИСИ
 12. КАКО ДА ДОБИЕТЕ МЕТА ОПИС НА ПОСТАВИ И СТРАНИ
 13. ЧЕКОР 2: ДОДАЈТЕ МЕТА ОПИС НА СИТЕ ПОСТАВКИ И СТРАНИ
 14. ВО РАБОТА
 15. Чекор 2:
 16. Чекор 3:

Ако имате блог или веб-сајт, важно е да се разбере важноста на пребарувач Оптимизација (SEO) Ако имате блог или веб-сајт, важно е да се разбере важноста на пребарувач Оптимизација (SEO). Клучот за оптимизација е разбирање како пребарувачите ја гледаат вашата веб-страница. Пребарувачите се неверојатно моќни и софистицирани парчиња машини, но тие не можат да интерпретираат и разбираат веб-страница на ист начин како што може да го направи човекот. SEO е она што им помага на пребарувачите да ја видат својата веб-страница за да можат да знаат како вашата информација може да биде корисна за луѓето. Разбирање на оптимизација е од витално значење за подобрување на вашиот пребарувач ВТА.

Бидејќи оптимизација е толку важно, ние започнуваме серија на серии наречена "SEO Quick Tips", каде што, секои неколку недели, ќе ви дадеме брз оптимизација за врвот што ќе ви помогне да ги рангирате пребарувачите.

Фокус на денешницата: наслови на страници и описи на мета.

Наслови на страници

Страници за наслови се првата точка за која разговаравме во нашата серија оптимизација, бидејќи насловните ознаки се сметаат за еден од најважните елементи на оптимизација. Насловите на страници се насловите на секој пост и страница на вашиот сајт. Користењето на клучни зборови во наслови на страници и пораки може да им помогне на вашите страници да се рангираат повисоко во Google, бидејќи тие клучни зборови често ќе бидат означени како линкови до вашата веб-страница. Еве еден пример за тоа како е нашиот Крајната Блог планер е нагласено во Google кога некој го користи терминот за пребарување "блог-планер":

СОВЕТИ ЗА ПИШУВАЊЕ НА УСПЕШНАТА СТРАНИЦА И ПОЗИЦИИ

 • Чувајте наслови под 65 карактери (вклучувајќи и празни места)
 • Ставете клучни зборови на почетокот на насловот
 • Користете го името на вашиот бренд на крајот од насловот
 • Користете цевки (|) за да ги одделите важните клучни фрази
 • Чувајте ги фразите кратки и едноставни (елиминирајте ги овие типови зборови: и, ако, но, тогаш, итн.)
 • Вашиот наслов треба да биде краток и концизен и треба точно да ја опише содржината на страната

КАКО ДА СЕ ОПТИМИЗИРА СТРАНИЦИ И ПОЗИТИВНИ ТЕКСТОВИ

ВО BLOGGER

Стандардно, Blogger ја прикажува вашата насловот на блогот пред секоја страница или по наслов како горниот пример (на пример: BLOG TITLE: POST TITLE) -како, ова не е оптимално за SEO
Стандардно, Blogger ја прикажува вашата насловот на блогот пред секоја страница или по наслов како горниот пример (на пример: BLOG TITLE: POST TITLE) -како, ова не е оптимално за SEO. За да ги промените сите ваши објави наслови да бидат автоматски оптимизирани за оптимизација (на пример: POST TITLE | TITLE BLOG) следете ги овие чекори:

Чекор 1:

Влезете во контролната табла на Blogger и одете во Шаблонот> Измени HTML. Кликни било каде во внатрешноста на кодот област и притиснете CTRL + F за да го отворите полето за пребарување на Blogger.

Чекор 2:

Пребарај за овој код:

<title> <податоци: blog.pageTitle /> </ title>

Чекор 3:

Замени го кодот во HTML со овој код:

<b: ако cond = 'податоци: blog.pageType == "item"'>
<title> <податоци: blog.pageName /> | <податоци: blog.title /> </ title>
<b: else />
<title> <податоци: blog.pageTitle /> </ title> </ b: if>

Кликни зачувај и сите ваши минати и идни објави и наслови на страница автоматски ќе бидат SEO оптимизирани.

ВО РАБОТА

Чекор 1:

Бидете сигурни дека ја имате најновата верзија на Yoast оптимизација приклучок е инсталиран и активиран.

Чекор 2:

Отидете до објавата што сакате да го уредувате насловот или со уредување на постоечки пост или создавање нов пост.

Чекор 3:

Скролувајте до дното на страницата додека не го најдете секцијата Yoast SEO. Уредувачот на Snippet ќе ви покаже преглед на тоа како страницата ќе биде прикажана во резултатите од пребарувањето. Кликни на копчето Уреди прозорец и во полето за титулата оптимизација за титулата во вашиот наслов. Потоа кликнете Ажурирајте или објавете за да ги зачувате промените.

Мета описи

Иако мета-описи директно не влијаат на рангот на пребарувачот, тие ја зголемуваат веројатноста луѓето да кликнуваат на вашиот сајт, што индиректно ќе го подобри вашето рангирање. Ако ги оставите вашите мета-описи празни, тогаш Google ќе повлече содржина од вашата страница за да се прикаже како фрагмент. Ако сакате контрола врз описите што се прикажани, тогаш мудро е да ги напишете сопствените описи.

СОВЕТИ ЗА ПИШУВАЊЕ УСПЕШНИ МЕТА ОПИСИ

 • Чувајте опис под 160 карактери (вклучувајќи и празни места)
 • Опишете што содржината на страницата е за користење на речениците
 • Користете квалитетни и концизни описи
 • Користете единствени мета-описи за секоја страница
 • Користете повик за акција за да ги мотивирате луѓето да кликнат
 • Инспирира љубопитност со текстот што го одбирате
 • Размислете за клучните зборови, кои ги насочвате, и користете ги овие термини во описот

КАКО ДА ДОБИЕТЕ МЕТА ОПИС НА ПОСТАВИ И СТРАНИ

ВО BLOGGER

ЧЕКОР 1: Овозможува мета-опис за почеток страница

На контролната табла одете во Поставки> Преференци за пребарување> Мета тагови> Опис и потоа кликнете на врската Уреди. Потоа одберете Да. Ова ќе отвори мала кутија што ќе ви овозможи да напишете мета-опис за вашиот сајт. Бидете сигурни да ги зачувате промените.

ЧЕКОР 2: ДОДАЈТЕ МЕТА ОПИС НА СИТЕ ПОСТАВКИ И СТРАНИ

Откако ќе го завршите чекор 1, сега ќе ја видите опцијата за пребарување во десната страна на уредувачот на пораки или страници (Забелешка: ова ќе се појави само откако ќе завршите со чекор 1). Кликнете на Опис на пребарување и ќе отвори кутија каде што можете да напишете мета-опис за таа страница или пост. Притиснете Готово кога ќе завршите. Направете го тоа на сите минати и идни постови и страници за најдобра оптимизација.

ВО РАБОТА

Чекор 1:

Бидете сигурни дека ја имате најновата верзија на Yoast оптимизација приклучок е инсталиран и активиран.

Чекор 2:

Отидете до објавата што сакате да го уредувате описот или со уредување на постоечки пост или создавање на нов пост.

Чекор 3:

Скролувајте до дното на страницата додека повторно не го пронајдете секцијата Yoast SEO и кликнете на Измени Snippet. Овој пат, уредување на мета опис. Потоа кликнете Ажурирајте или објавете за да ги зачувате промените.

Прашања за нешто што не е опфатено во пост? Остави ги во коментарите и ние ќе се потрудиме да одговориме.

Прашања за нешто што не е опфатено во пост?