Навигация по сайту

Популярные статьи

Покроковий посібник ASO Google Play Store 2019

  1. Остаточне керівництво щодо оптимізації вашого переліку / сторінки Google Play Store для ASO в 2019 році
  2. Швидке визначення ASO
  3. Стратегія АСО 101
  4. 1. Дослідження ринку та оптимізація ключових слів
  5. 2. Оптимізація магазину Google Play & тестування A / B
  6. 3. Відстеження та моніторинг
  7. Реалізація ASO для Вашого списку магазинів Google Play
  8. Назва
  9. URL / пакет
  10. Ім'я розробника
  11. Короткий опис
  12. Опис
  13. Значок
  14. Відео
  15. Скріншоти

У цій статті ми глибоко зануримося ASO (оптимізація магазину App Store) для програм для Android у Google Play Магазині . Ми написали повне керівництво про те, як оптимізувати кожен елемент лістингу , щоб покращити видимість і підвищити органічні завантаження в 2019 році.

Ви запускаєте своє перше додаток у Google Play Store? Ви обираєте перші ключові слова програми? Звичайно, у вас є багато питань і, можливо, потрібна допомога. Наш посібник з оптимізації ігрового магазину покаже вам, що робити і як це робити. Давайте розпочнемо!

Оновлення: ми щойно опублікували повний довідник ASO App Store . Перевір!

Остаточне керівництво щодо оптимізації вашого переліку / сторінки Google Play Store для ASO в 2019 році

Наразі в більшості магазинів є приблизно 5 мільйонів мобільних додатків і ігор: Apple App Store і Google Play Store. Магазини продовжують зростати в геометричній прогресії і стають більш конкурентоспроможними, тому досягнення хорошої видимості в магазинах стало найбільшим викликом для розробників і маркетологів.

Оптимізація магазину App Store - це найважливіша стратегія для мобільних підприємств iOS та Android , а також відмінне рішення для максимальної наочності, поліпшення рейтингу пошуку, збільшення рейтингу конверсій і збільшення кількості органічних установок.

Оптимізація магазину App Store - це найважливіша стратегія для мобільних підприємств iOS та Android , а також відмінне рішення для максимальної наочності, поліпшення рейтингу пошуку, збільшення рейтингу конверсій і збільшення кількості органічних установок

Почнемо з якоїсь теорії:

Швидке визначення ASO

ASO або оптимізація магазину App Store - це процес оптимізації мобільних додатків і ігор для максимальної видимості та покращення рейтингу переходів для встановлення. Його іноді називають "App Store SEO" через його схожості з пошуковою оптимізацією, але технічно, ASO - це не тільки видимість у пошуку, а й оптимізація рейтингу конверсій .

Важливо зауважити, що ASO не є «SEO». SEO для Google Play існує, але, хоча це пов'язано, це не те ж саме.

Стратегія АСО 101

Стратегія оптимізації App Store складається з 3 основних процесів:

  1. Дослідження ринку та оптимізація ключових слів
  2. Оптимізація магазину Google Play & тестування A / B
  3. Відстеження / моніторинг… і повторення всього процесу

1. Дослідження ринку та оптимізація ключових слів

Оптимізація пошуку Google Play починається з дослідження ринку та ключових слів.

Дослідження ринку, у парі з Дослідження ключових слів і оптимізація - це перший крок, який потрібно виконати при реалізації стратегії ASO для вашої програми або гри. Знаючи вашу нішу на ринку, хто ваші конкуренти і яку тактику вони використовують, надзвичайно важливо для того, щоб дізнатися, як перевершити конкуренцію і отримати більше завантажень. Для нових додатків, однак, це може бути досить складним для боротьби за найкращі пошукові рейтинги для популярних пошукових термінів, тому найкращою стратегією оптимізації ключових слів є вибір правильних ключових слів .

На початку рекомендується використовувати ключові слова середнього та довгого хвоста , які є комбінацією ключових слів для більш конкретного пошуку. Близько 70% пошукових запитів є довгими, а перетворення за цими термінами, як правило, вище, через більшу ймовірність того, що користувач знайде саме те, що він шукав, використовуючи певний пошук.

Ключові слова з довгим хвостом мають менший обсяг трафіку та меншу конкуренцію, тому ви повинні намагатися націлювати якомога більше різних комбінацій ключових слів із довгим хвостом і покривати велику область можливих пошукових запитів, пов’язаних із вашою програмою. Таким чином, ви розширюватимете свою діяльність і збільшуватимете свою видимість у пошуку магазину додатків.

2. Оптимізація магазину Google Play & тестування A / B

Говорячи про реалізацію стратегії ASO для Google Play, слід мати на увазі два чинники: on-metadata та off-metadata:

  • По-метаданих є факторами або елементами, які на 100% знаходяться під контролем розробника: назва, назва розробника, короткий і довгий опис, значок, скріншоти.
  • Коефіцієнти поза метаданими повністю не контролюються розробником, але на них можна впливати, наприклад: встановлює обсяг, рейтинги та відгуки користувачів.

Подивитись все Фактори ASO Google Play і більше Поради ASO .

Деякі з цих факторів впливають на рейтинг пошуку в Google Play, деякі з них можуть впливати на коефіцієнт конверсії, а деякі з них можуть впливати на обидва (наприклад, опис).

Пізніше в цій публікації ми розглянемо, як виглядатимуть оптимізовані ASO елементи лістингу в Google Play Store.

Це не має значення, якщо ваша програма для Android вже опублікована на Play Store, або ви тільки готуєте її запуск: потрібно працювати над стратегією і правильно її реалізувати.

Але результати не завжди будуть такими ж, як ви очікуєте. Ви можете мати те, що, здається, велика піктограма і графічна функція, але якщо вони не перетворюють ваших відвідувачів на інсталяцію, вони насправді не працюють! Та ж стратегія не працює для 2 додатків - кожна програма відрізняється, так само як і ASO. Так зупиніть здогадуватися… Та початок A / B випробовують!

A / B-тестування - це порівняння двох різних версій списку програм між собою, щоб визначити, яка версія має кращу конверсію (кліки чи інсталяції). Під час експерименту половину вашого трафіку ви пересуваєте до опції A, а іншу половину - до опції B, порівнюючи їх, щоб побачити, яка з них має найкращу продуктивність.

Дізнайтеся більше про це Поширені помилки тестування A / B написані нашими друзями з Splitmetrics , і не роблять тих самих помилок

Google має власний інструмент тестування A / B, інтегрований з консоллю розробників Google Play - перевірте їх рекомендацій про те, як краще провести тестування A / B і почати експериментувати!

3. Відстеження та моніторинг

Бізнес-додатки для мобільних пристроїв постійно змінюються, і Google Play Магазини також змінюються, тому ваша програма повинна бути завжди готовою, а також ваш ASO

Найкраще відстежувати найважливіші ключові показники ефективності вашого додатка щотижня (ідеально, щодня) : обсяг встановлення (органічний + не органічний), рейтинг ключових слів , рейтинг рейтингів (загальна, категорія тощо), рейтинги та відгуки. Реконструюйте свої ключові слова та видаліть ті, які більше не виконуються, спробуйте експериментувати з графічними елементами та продовжуйте тестування A / B, доки не знайдете комбінацію елементів, що найкраще конвертують у вашому довіднику в Google Play Store.

Подбайте про своїх користувачів, постарайтеся забезпечити найкращий досвід користувачів і не відставайте від відгуків користувачів . Google Play пропонує можливість взаємодіяти з користувачами, відповідати на їх відгуки та навіть перетворювати негативні відгуки на позитивні. Важливим чинником є ​​сильне позитивне настрої користувачів, що надає перевагу обом пошуковим системам ASO (Google ставить програми з більшою та кращою оцінкою вище), і коефіцієнт конверсії вашої інформації про компанію (переконуючи користувачів високої якості програми). Детальніше читати можна обробка користувацьких рейтингів та відгуків і станьте учасником!

І пам'ятайте - запорукою успіху є, перш за все, відмінний продукт!

І пам'ятайте - запорукою успіху є, перш за все, відмінний продукт

Реалізація ASO для Вашого списку магазинів Google Play

Оптимізація переліку для Google Play Store може поліпшити рейтинг ключових слів у пошуковій мережі, рейтинг конверсій, встановити та залучити більше органічних завантажень - так що якщо ви ще не зробили цього, тепер настав час!

Наявність у списку оптимізованого Google Play Магазину ASO допоможе вам не тільки підвищити видимість у магазині, але й у веб-пошуку Google і в пакетах програм App! Детальніше про це SEO для додатків і пакетів App .

Давайте розберемо ідеально оптимізований перелік Google Play Store за елементами:

Назва

Назва - це перший і один з найважливіших факторів ASO щодо метаданих, оскільки він має вплив як на результати пошуку, так і на встановлення рейтингу конверсій .

З червня 2017 року Google дозволяє включати до 50 символів у назві (у той час як компанія Apple скоротила назву програми з 50 до 30 символів). Щоб максимізувати використання цього простору для оптимізації вашої програми та покращити рейтинг ключових слів, додайте деякі з найпотужніших ключових слів до назви поряд із торговою маркою.

Тримайте короткий, зрозумілий і легкий для вашого потенційного користувача назву торгової марки, а також намагайтеся додати смайлики, щоб миттєво захопити увагу користувачів, коли вони переглядають магазин Google Play.

Кілька прикладів оптимізованого заголовка:

  • Фірмове найменування - Ключові слова
  • Назва торгової марки: ключове слово (-и)
  • Ключове слово - торгова марка
  • Ключове слово: торгова марка

Не ігноруйте локалізацію вашого списку магазину - ви можете додати один заголовок для кожної мови, де ви хочете локалізувати вашу програму. Світ для мобільних пристроїв є глобальним, а наявність локалізованого додатка допоможе вам зрозуміти, звідки походить попит на ваш продукт (і результати можуть вас здивувати!)

Нижче ви знайдете кілька прикладів великої, оптимізованої ASO назви в Google Play:

Нижче ви знайдете кілька прикладів великої, оптимізованої ASO назви в Google Play:

URL / пакет

Цікаво, що URL-адреса (пакет) може бути дуже сильним фактором ранжування для пошуку магазину додатків, якщо ви включите деякі ключові слова. Перевірте URL-адресу пакета Google Play Store, перш ніж публікувати свою програму, оскільки після її встановлення ви не зможете змінити її пізніше.

Прочитайте приклад Даніеля Періса URL / пакет як фактор рейтингу пошуку в магазині Google Play . Це неймовірно, як з підвищення встановлення , Nintendo хіт Супер Маріо Виконати гру, яка була ключове слово "zara" в URL, почав рейтинг для цього дійсно конкурентного ключового слова.

Отже, чому б не включити ключове слово до URL-адреси магазину Google Play? 🙂

Ім'я розробника

Ім’я розробника - це ще один важливий фактор, який впливає на рейтинг пошуку в додатках. Крім того, Google веде історію розробників, і програми з позитивною історією розробників, як правило, займають вищу позицію в пошуку Google Play.

Ваші пошукові рейтинги, безумовно, виграють, якщо ви додасте кілька ключових слів у назву розробника, наприклад:

  • Ім'я розробника: Ключове слово1, Ключове слово2

Деякі розробники навіть перетворюють імена розробників на інструменти ASO! 😀


Короткий опис

Короткий опис в Google Play Магазині впливає на рейтинг ключових слів і рейтинг переходів ASO .

Ви можете включити до 80 символів у поле короткого опису, і дуже важливо зберегти баланс і надати чіткий опис, включаючи деякі з основних ключових слів, за якими ви бажаєте, щоб ваша заявка була ранжована.

Добре складений короткий опис дає підсвітку про достоїнства або призначення вашої програми, чітко виводить повідомлення про її цінність і привертає увагу, щоб користувач міг розширити його і перейти до повного опису. Так само, як це справедливо для заголовка, додавання деяких смайлів до короткого опису, безумовно, допоможе

С це розширення Chrome Ви можете перевірити короткий опис будь-якої програми на Google Play зі свого настільного веб-переглядача (і шпигувати за конкурентами!)

)

Опис

Опис програми є надзвичайно важливим фактором ASO, що впливає як на пошук, так і на конверсію .

Пошукова система Google сканує описи програм і використовує знайдені ключові слова (головним чином у першому й останніх 5 рядках тексту). Ось чому, Ваш Довгий Опис, повинен, перш за все, бути доступним для пошуку .

У вас є до 4000 символів (використовуйте якомога більше), щоб включити якомога більше ключових слів та комбінацій ключових слів. Використовуйте найважливіші з них кілька разів, особливо в першому і останньому рядках тексту, але, будь ласка, - немає ключових слів! Він не тільки карається Google, але й матиме негативний вплив на користувачів і не дасть їм змогу спробувати вашу програму.

По-друге, опис має бути організованим і добре структурованим , що містить чітко всю інформацію, що є цінною для користувача, і переконує його в установці вашої програми (перетворити на користувача) з потужним закликом до дії, тому ваш довгий опис має бути дієвий .

Ось чудовий приклад красиво структурованого й оптимізованого ASO-додатка Long Description for Android:

Поради щодо чудового та оптимізованого опису програми в Google Play:

  • Використовуйте якомога більше місця для довгого опису (щонайменше 3.000-3.500 символів).
  • Локалізуйте свій опис на всіх можливих мовах. Переважно, використовуйте допомогу професійного, а не сліпий переклад.
  • Опишіть чесноти і всі найкращі риси вашої програми - це добре похвалитися!
  • Знайдіть середні та довгі ключові слова (комбінації ключових слів), щоб додати їх до опису.
  • Використовуйте пункти маркерів або символи Unicode, такі як ✔❖➜ (отримуйте їх тут ) для чіткої і наочної організації.
  • Не перевантажуйте свій опис великою кількістю тексту - пишіть у коротких абзацах.
  • Включіть emoji 🔥 або використовуйте HTML та Rich Formatting (читайте наш гід щоб отримати більше порад про це!).
  • Згадайте ваші нагороди або конкурси, щоб заохотити своїх користувачів до того, щоб дати йому постріл.
  • Включіть потужний заклик до дії, що містить почуття терміновості (наприклад, "Завантажте та почніть економити сьогодні!")
  • Зверніть увагу на профілі соціальних мереж або спільноти користувачів для програми.
  • Перевірити Вимоги Google і дізнатися, чого НЕ робити 😉

Значок

Піктограма - це перший візуальний елемент вашої програми, який користувачі бачать, коли вони стикаються з нею на сторінці результатів пошуку або Кращі діаграми . Таким чином, значок відтворюється безпосередньо на частоту кліків (скільки користувачів відвідують ваш реєстр після перегляду в Пошуковій / Топ-чартах) і, звичайно, показник переходів (скільки користувачів завантажить програму після відвідування списку).

Немає сумніву, що ця ікона є елементом, який має найбільший вплив на рішення користувача про те, чи слід дивитися і встановлювати програму чи ні. Отже, піктограма є фактором на метаданих, відповідальним за перетворення .

Тут ви можете побачити вигляд, який користувачі отримують у Google Play Top Charts та результатах пошуку. Яскрава, відмінна піктограма - це те, що дійсно може вплинути на користувачів, щоб спробувати вашу програму.

Для публікації сторінки продукту в Google Play Магазині потрібне зображення з високою роздільною здатністю. Це вимоги Google до значка програми:

  • 32-бітний PNG (з альфа-версією)
  • Розміри: 512px на 512px
  • Максимальний розмір файлу: 1024 Кб

32-бітний PNG (з альфа-версією)   Розміри: 512px на 512px   Максимальний розмір файлу: 1024 Кб

Кілька порад щодо оптимізації вашого значка :

  • Переконайтеся, що ваш значок чітко відображає основну мету вашого додатка - не плутайте користувачів, якщо ви вже не маєте сильного бренду.
  • Знайдіть свій "стиль" - кольори, типографіку і т.д. - і дотримуйтесь його, так що ви ікона вступає в союз з іншими елементами вашої програми.
  • Погляньте на своїх конкурентів і зробіть щось інше.
  • Використовуйте яскраві та гармонізуючі кольори та чіткі фігури, не перевантажуйте значок занадто великою кількістю елементів.
  • Уникайте наявності тексту на піктограмі.
  • Спробуйте додати межі до піктограми, щоб зробити її більш привабливою.
  • Інновації та дотримання дизайнерських тенденцій - пам'ятайте, коли всі зійшли з розуму від плоского дизайну? 🙂
  • Не намагайтеся здогадатися, яку піктограму виберуть користувачі - використовуйте інструменти тестування A / B, щоб точно знати, яка піктограма найкраще підходить для вашого додатка .

Дізнайтеся більше про те, як вибрати найкращу піктограму програми в цьому випадку Incipia , і отримати більше натхнення на дивовижний дизайн іконки в Creative Bloq .

Відео

Ви також можете створити відео YouTube про програму або гру для Android. У цьому випадку ескіз перегляду відео стане графічним зображенням. Так виглядає це у списку та в результатах пошуку:

Відео дуже простий у використанні, але дуже потужний інструмент. Щоб додати відео, просто вставте URL-адресу YouTube у полі "Промо-відео" у списку Google Play Store. Пам’ятайте про ці вимоги:

  • Переконайтеся, що використовуєте URL-адресу YouTube для окремого відео, а не список відтворення чи URL-адресу каналу YouTube
  • Не використовуйте відео з віковим обмеженням як рекламне відео програми

Ви можете локалізувати своє відео на всіх мовах, для яких доступна ваша програма . Завантажте одне відео для кожної мови або просто використовуйте транскрипти на різних мовах, які Google автоматично показуватиме залежно від місцезнаходження користувача або налаштувань пристрою.

Одним з найкрупніших речей щодо додавання відео до вашого списку магазинів програм є те, що перегляди з Google Play Store вважаються переглядами YouTube . Це дає вам більш високі рейтинги YouTube, а отже, і вищі позиції в результатах пошуку в Інтернеті Google!

Будьте впевнені, щоб перевірити Apptamin путівник по відео маркетингу і пам'ятайте, що ви можете також зробити експерименти тестування A / B у своєму відео в Google Play Маркеті, щоб визначити найефективніший.

Скріншоти

Як і інші графічні елементи лістингу, скріншоти є елементами метаданих, які відповідають за ASO конверсійної ставки . Вони не мають такої величезної видимості в Google Play (порівнюючи з Apple App Store), тому що користувач повинен прокручувати список, щоб побачити їх. Але все ж скріншоти залишаються важливими для користувачів, щоб побачити, як виглядає програма зсередини.

Тільки поглянувши на скріншоти, користувачі вже вирішать, чи хочуть вони спробувати програму чи ні, тому надзвичайно важливо зробити велике перше враження на користувачів. Переконайтеся, що ви демонструєте свої найкращі можливості на перших двох скріншотах .

Детальніше про це Як створити видатні скріншоти програм в нашій академії ASO і перевірити 10 кращих інструментів для розробки мобільних скріншотів .

У Google Play Store ви можете додати до 8 знімків екрана, з мінімумом 2 (але ніколи не зупинятися на 2 знімках екрана!) І мають такі вимоги:

  • JPEG або 24-бітний PNG (без альфа)
  • Мінімальний розмір: 320px
  • Максимальний розмір: 3840px
  • Максимальний розмір знімка екрана не може перевищувати мінімальний розмір удвічі

Дотримуйтесь наведених нижче порад, щоб розгортати скріншоти : Дотримуйтесь наведених нижче порад, щоб розгортати скріншоти :

  • Покладіть свої найкращі функції або найважливіші повідомлення на перші 2 слоти скріншотів.
  • Використовуйте всі доступні скріншоти, не зупиняйтеся на 2 мінімально необхідних.
  • Використовуйте текст, щоб пояснити інформацію про зображення користувачам.
  • Дотримуйтеся загального стилю та теми програми, експериментуйте зі створенням сюжетних ліній.
  • Надайте складну копію, щоб заохотити користувачів встановити вашу програму.
  • Покажіть спеціальні пропозиції або знижки, щоб надати їм більше видимості.
  • Локалізуйте скріншоти! 🌍
  • І ніколи не забувайте, щоб A / B тестували їх, щоб знайти найкращі для вашого продукту!

Щоб отримати більше натхнення, перевірте 10 Стилів скріншотів програми які можна використовувати для власного додатка.

Сторінка Вашого магазину Google Play має великі можливості для оптимізації та експериментування з різними елементами, щоб знайти ідеальне поєднання, яке підвищить рейтинг пошуку та рейтингу найкращих діаграм , і в той же час переконати користувачів, що завантажують вашу програму для Android, а отже, покращують конверсію Оцінити встановлення. Крім того, якщо ви займаєтеся оптимізацією магазину App Store , ви оптимізуєте ваш список відтворення магазину для SEO.

Завжди є місце для більшої оптимізації, тому ніколи не припиняйте робити ASO! 🙌

Що ви думаєте про наш кінцевий довідник Google Play ASO за 2019 рік ? Розкажіть нам у коментарях!

Спільний доступ дбайливий! Якщо ви знаєте когось, хто буде користуватися цим вмістом, не забудьте поділитися ним за допомогою кнопок спільного доступу. Дякую!

Як зробити ASO для додатків для Android в Google Play Store - Ultimate Guide for 2019

4,5 (90%) 8 голосів

Ви запускаєте своє перше додаток у Google Play Store?
Ви обираєте перші ключові слова програми?
Отже, чому б не включити ключове слово до URL-адреси магазину Google Play?
Інновації та дотримання дизайнерських тенденцій - пам'ятайте, коли всі зійшли з розуму від плоского дизайну?