Навигация по сайту

Популярные статьи

Ruward: Єдиний рейтинг SEO-компаній 2014

  1. Top-100 Єдиного Рейтингу SEO-компаній 2014:
  2. галузям бізнесу
  3. галузям бізнесу
  4. Коментарі по топ-10 кращих SEO-компаній рейтингу
  5. Пара слів про наших спонсорів
  6. Інші проекти Індексу Ruward 2014

2018 2017 2016 2015 2014 2013

Увага: вже опублікований новий Рейтинг SEO-компаній за 2018 рік !

2 липня 2014: Ми анонсуємо другий щорічний Єдиний Рейтинг компаній, що спеціалізуються на SEO-просуванні інтернет-проектів. Наш чарт відображає позиції гравців російського ринку пошукового просування у всіх інших популярних нішевих рейтингах (в основу Єдиного Рейтингу 2014 лягло сім різних Галузевий топів).

Методика побудови Єдиного Рейтингу абсолютно прозора, і будь-який бажаючий може переконатися в правильності розрахунку підсумкових балів для кожної компанії. Оскільки наш проект увібрав в себе дані по всім кращим рейтингам SEO-компаній, підсумковий чарт вийшов максимально релевантним поточної ринкової ситуації, а методика його побудови дозволила включити в Топ-100 тільки популярні і відомі на ринку компанії. Тисячі російських замовників щорічно використовують наш рейтинг для вибору seo-компанії під завдання свого бізнесу.

Top-100 Єдиного Рейтингу SEO-компаній 2014:

Фільтри агентств по:

галузям бізнесу
містам і регіонам

Електронна комерція, інтернет-магазини Нерухомість, будівництво, архітектура Фінанси, банки, страхування, управління активами Медицина, аптеки і фармацевтика Авто і мото-бізнес Онлайн-сервіси, портали, стартапи IT-послуги, сервіс Текстиль та одяг ЗМІ, Мас-медіа Меблі та товари для дому Промисловість і виробництва, в т.ч. важке машинобудування Роздрібна торгівля Промислове обладнання, комплектуючі, послуги Краса і косметологія FMCG-товари туризм Телекомунікації та зв'язок Спорт і фітнес держава Мистецтво, культура, масові заходи Маркетинг, реклама, PR Освіта і наука Розваги і кіно Товари для дітей Готелі, кафе, ресторани

Фільтри агентств по:

галузям бізнесу
містам і регіонам

Електронна комерція, інтернет-магазини Нерухомість, будівництво, архітектура Фінанси, банки, страхування, управління активами Медицина, аптеки і фармацевтика Авто і мото-бізнес Онлайн-сервіси, портали, стартапи IT-послуги, сервіс Текстиль та одяг ЗМІ, Мас-медіа Меблі та товари для дому Промисловість і виробництва, в т.ч. важке машинобудування Роздрібна торгівля Промислове обладнання, комплектуючі, послуги Краса і косметологія FMCG-товари туризм Телекомунікації та зв'язок Спорт і фітнес держава Мистецтво, культура, масові заходи Маркетинг, реклама, PR Освіта і наука Розваги і кіно Товари для дітей Готелі, кафе, ресторани

2013 і 2014 рік стали багато в чому переломними для SEO-ринку, Яндекс оголосив про зміну механізмів ранжирування, багато великих гравців почали об'єднуватися в групи компаній, ряд агентств справив спробу зміни позиціонування і диверсифікації лінійки послуг. На даний момент можна виділити наступні важливі моменти станом і трендам розвитку сегмента пошукового просування:

  • Галузь SEO-просування залишається найбільш закритим сегментом ринку digital-комунікацій Росії.
  • Разом з тим в останні роки збільшується кількість освітніх ініціатив (в тому числі, на базі великих гравців ринку) і їх затребуваність.
  • Лідери SEO-сегмента залишаються найчисельнішими компаніями по штату співробітників серед всього digital-ринку, штат багатьох компаній налічує сотні співробітників.
  • В останні роки активно розвивається модель співпраці з оплатою за дію / результат (CPL, CPA, CPO - моделі).
  • Одним з важливих переваг лідерів стає рівень клієнтського сервісу і добре налагоджені процеси всередині агентства.

Коментарі по топ-10 кращих SEO-компаній рейтингу

Demis group Demis group . Компанія другий рік поспіль очолює наш чарт. Такий успіх багато в чому обумовлений першими місцями в ключових рейтингах галузі - Рейтингу Рунета і "Хто просунув".

Ingate Ingate . Одне з найбільш численних за штатом агентств ринку digital-комунікацій (понад 600 співробітників) займає другий рядок нашого рейтингу, піднявшись на одну позицію в порівнянні з минулим роком. Варто відзначити високі позиції компанії в локальний рейтингах SeoNews і Adindex.

BDBD BDBD . Компанія втрачає одну позицію і замикає трійку лідерів топа. BDBD - перший з учасників нашого рейтингу, що увійшли до складу сформованої в першій половині 2014 року групи компаній Kokoc Group.

Kokoc Kokoc.com . На четвертому рядку розташувався ще один "іменне" агентство групи компаній Kokoc (в нашому рейтингу є також і третя компанія групи - SeoDream. Розташовується на 36-му рядку чарту). Зростання Кокоса на дві позиції є наслідком стабільно високих позицій в Рейтингу Рунета і SeoNews, а також хороших результатів в чарті Adindex.

Russian Promo Russian Promo . Агентство показує зростання на два рядки і входить в топ-5 провідних компаній рейтингу. Russian Promo показало упевнене зростання майже по всіх локальних топів в 2013 році, а також зайняло першу сходинку в рейтингу SeoNews "очима клієнта".

оптимізм оптимізм . Агентство, що входить в ГК Елемент, втрачає одну позицію і займає шосту сходинку нашого чарту.

i-Media i-Media . Компанія займає 7-е місце рейтингу, втративши три позиції в порівнянні з минулим роком. Це зниження багато в чому обумовлено втратою першого місця в рейтингу Seonews "очима клієнта".

Ашманов і партнери Ашманов і партнери . Аип показує найшвидше зростання серед першої десятки (відразу на 5 рядків) і займає восьме місце єдиного рейтингу. Такий зліт одного з найвідоміших брендів Рунета багато в чому обумовлений першими місцями в зрізах Adindex по ринку пошукового просування.

Текарт Текарт . Маркетингова група Текарт займає дев'ятий рядок таблиці, показавши зростання на одну позицію.

Trilan Trilan . Трілан замикає десятку лідерів рейтингу, втративши за рік дві позиції. Певну роль в цьому зіграло (при досить рівній ситуації з традиційним локальним чартам) відсутність бренду в SEO-зрізах порталу Adindex, опублікованих восени 2013 року.

Пара слів про наших спонсорів

Також хотілося б сказати кілька хороших слів про профільних спонсорів нашого рейтингу:

Buzzcraft Buzzcraft . Агентство спеціалізується на повному циклі digital-послуг. У сегменті пошукового просування Buzzcraft виділив окрему структуру, що займається аудитами сайтів клієнтів з подальшою метою поліпшення оптимізації сайту і посилення його позицій у видачі пошукових систем .. Також хочеться окремо відзначити компетенції агентства в лідогенераціі, генерації трафіку і аналітиці.
Штат компанії перевищує 100 співробітників, штаб-квартира знаходиться в Москві.

Russian Promo Russian Promo . Агентство інтернет-маркетингу Russian Promo - один з лідерів ринку інтернет-маркетингу (займає п'яту сходинку нашого чарту). Якість послуг, що надаються підтверджують високі позиції в авторитетних галузевих рейтингах і довіру провідних світових і російських брендів.
Компанія почала свою роботу в 2005 році. У клієнтському портфелі агентства знаходяться такі бренди, як Sony, КРОК, євровікна, Росгосстрах, Уралсиб і ін.

Інтерактивне агентство Кельник Інтерактивне агентство Кельник . Кельник допомагає компаніям, що створюють житлові простору, вирішувати маркетингові завдання за допомогою інтернету, 3D-графіки та інтерактивних технологій. В основному, серед клієнтів агентства - девелоперські та будівельні компанії, виробники меблів, оздоблювальних матеріалів і предметів інтер'єру. "Кельник" вміє системно вирішувати завдання: сприяти продажу житлових об'єктів через інтернет, збільшувати ефективність присутності на виставках, контролювати репутацію компанії в мережі, і так далі.
Агентство "Кельник" на ринку більше 14 років, в компанії працює близько 70 осіб, а серед пулу клієнтів - російські та скандинавські забудовники: LSR Group, YIT, NCC, СПб Реновація, ЦДС, RBI, Pioneer, Lujatalo Oy, Aema Oy і багато інші. Перебуваючи в Санкт-Петербурзі, компанія входить до складу координаційної ради СПЕЦІАЛЬНИМ (співдружності петербурзьких цифрових агентств).

Інші проекти Індексу Ruward 2014

Найближчим часом ми анонсуємо (або вже анонсували) ряд інших аналітичних продуктів: