Навигация по сайту

Популярные статьи

Семінар «Сучасні методи автоматизації та оптимізації виробництва виробів з пластмас на прикладі європейських компаній» квітень 2016

21 квітня в Нижньому Новгороді компанія ФОРМОТРОНІК® провела черговий семінар на тему «Сучасні методи автоматизації та оптимізації виробництва виробів з пластмас на прикладі європейських компаній». Семінар був адресований керівникам і технічним фахівцям підприємств галузі пластмас.

Приємно відзначити, що на семінар приїхали гості не тільки з нижегородських підприємств, але з Московської, Володимирської, Тульської, Калузької і Новгородської областей. Приємно відзначити, що на семінар приїхали гості не тільки з нижегородських підприємств, але з Московської, Володимирської, Тульської, Калузької і Новгородської областей

Вперше на семінарі компанії ФОРМОТРОНІК® у учасників семінару була можливість не тільки заслухати цікаві доповіді фахівців компанії ФОРМОТРОНІК®, а й подивитися діюче обладнання, що поставляється компанією, отримати рекомендації по конкретним проектам.

Володимир МАШИНІСТІВ, ген. директор ТОВ "ФОРМОТРОНІК" ® (Нижній Новгород):

«Демонстрація діючого устаткування перед нашими гостями - на наш погляд, дуже важливий аргумент для участі в наших семінарах. Найчастіше недостатньо просто уявити гідності і сфери використання обладнання на слайдах, хочеться випробувати його на своїх конкретних прикладах, побачити переваги в дії. Тому, ми, мають намір і в подальшому розвивати і вдосконалювати цей формат проведення наших зустрічей ».

В ході семінару обговорювалися актуальні теми:

  • оптимізації зберігання та організації подачі сировини зі складу на виробництво,
  • відділення літників і відведення готової продукції з виробничої зони,
  • використання енергозберігаючих технологій при організації охолодження обладнання (Олександр КОЗЛОВ, технічний фахівець з обладнання Cold Point®),
  • особливості організації роботи з браком і відходами пластмасового виробництва, (Олексій ПОПЕСКУ, технічний фахівець з обладнання HELLWEG).

Перед гостями семінару виступили провідні фахівці компанії ФОРМОТРОНІК®, які наочно і переконливо представили свої «напрацювання» в конкретних технологічних процесах.

Олексій ШУВАЛОВ, технічний фахівець з обладнання Koch Technik і ELEFANT Silo® :

«Сучасне виробництво немислимо без економії ресурсів. Виробничі площі - теж ресурс і багато скоро зрозуміють, що це дуже значний ресурс бізнесу, до якого необхідно ставитися раціонально. Я постарався запропонувати способи економного, але в той же час розумного розміщення не тільки основного і допоміжного обладнання, а й сировини ».

Іван СЕКАЧКІН, технічний фахівець з обладнання MASS і ASM :

«Моя сфера діяльності - роботи і транспортери - делікатний з'їм виробів після литва, відділення літників , Накопичення готової продукції та відведення її з виробничої зони. До свого виступу на семінарі я почав готуватися ще на черговому навчанні у наших партнерів в Італії, тому багато в чому транслював «найсвіжіші» технічні рішення по темі безпосередньо від європейських розробників. Вони мені допомогли з численними фото і відеоматеріалами їх продукції, що я використовував у своїй презентації ».

Олександр КОЗЛОВ, технічний фахівець з обладнання Cold Point® :

«Хочу підтримати свого колегу - Олексія Шувалова в питаннях економії ресурсів. Моя тема - холодильне обладнання, де можливості бережливого ставлення до електрики дозволяють економити до 60 (!)% Електроенергії. У своїй доповіді я постарався представити нашим гостям основні «рецепти» економії електрики, які ми пропонуємо в наших моделях холодильного обладнання Cold Point®. За аналізом пропозицій на ринку, можу сказати, що далеко не всі навіть європейські постачальники реалізували подібні енергозберігаючі опції в своєму обладнанні ».

Олексій ПОПЕСКУ, технічний фахівець з обладнання HELLWEG :

«Я вважаю важливим питанням при організації будь-якого виробництва - грамотна робота з відходами. У пластмасовому виробництві ця тема особливо актуальна, тому що темпи виробництва дуже високі і літники і облой мають звичку швидко накопичуватися навколо термопластавтомата або видувний машини.

Але важливо не просто передробівшій відходи, а отримати якісний вторинний матеріал, придатний для негайного використання у виробництві. Як забезпечити отримання якісної дробленки з найменшими витратами? - тема мого виступу ».

- тема мого виступу »

Після обговорення питань з місць всі учасники семінару перемістилися в навчальний центр ENGEL, де їх чекала розгорнута експозиція обладнання від ФОРМОТРОНІК®: силоси ELEFANT Silo® на тензодатчиках , напірна станція , завантажувачі і дозатори Koch Technik на ТПА ENGEL, дробарка від компанії Hellweg Maschinenbau GmbH & Co.KG (Німеччина) , чиллер Cold Point® ...

Все обладнання було готове до роботи і фахівці ФОРМОТРОНІК® тут же проводили консультації з реальним проектам гостей.

Відгук учасника семінару:

Враження від семінару дуже позитивні. Добре представлені приклади оптимізації виробничих площ за рахунок внутрішніх реорганізацій та інновацій. Звичайно, найбільше сподобалися ідеї по оптимізації виробництва, хоча були і спірні. Так само сподобалася лекція по холодильному обладнанню та ідеї з енергозбереження. Надалі я б хотів побачити все в прикладах в живу на реальних підприємствах відповідають європейському рівню.

Як забезпечити отримання якісної дробленки з найменшими витратами?