Навигация по сайту

Популярные статьи

SEO листа. Чекор по чекор оптимизација на веб-страница.

Услугата www.seochecklist.ru е создадена за оптимизатори, сопственици на сајтови и е листа на задачи кои мора да се извршат за успешно оптимизирање на страницата. Благодарение на оваа услуга не пропуштате нешто важно.

Особено услугата ќе биде корисна за почетниците оптимизатори, бидејќи тоа ќе помогне да се оптимизира сајт чекор по чекор. За почетниците, SEO листата за оптимизација може да биде добар материјал за учење.

Листата за проверка на SEO се состои од шест категории: анализа на клучните зборови, структура на веб-страница, техничка ревизија, содржина, врски, општествена активност. Секоја категорија содржи елементи (можете да додадете свои поени). Кога го движите курсорот над името на предметот, се прикажува знак.

Пример за првите елементи од категоријата за анализа на клучни зборови:

Пример за првите елементи од категоријата за анализа на клучни зборови:

Како што можете да видите, контролната листа за SEO потсетува на некој организатор за оптимизација на страницата. Обележувајќи предмети веќе завршени, нема да заборавите ништо, и секогаш ќе имате јасен план за претстојните активности.

Доколку е попогодно да работите со хартиената верзија на контролната листа, или ако треба да ја демонстрирате на клиентите, можете да преземете и да печатите PDF верзија од страницата.

Услугата е создадена од познатиот Сергеј Кокшаров (devaka.ru) и е апсолутно бесплатна.

Ако барате приклучат програми за заработка, ве советувам да обрнете внимание на страницата - најдобрите придружни програми . Веб-страницата содржи разни придружни програми (смс исплати, плаќаат за клик, по поглед, итн.).