Навигация по сайту

Популярные статьи

Titujt dhe përshkrimet e faqes Këshillë e shpejtë SEO

 1. Faqe Tituj
 2. KËSHILLA PËR TË SHKRUAR FAQEN E SUKSESSHME DHE PASQYRAT
 3. SI TË ZHVILLOJMË OPTIMIZIMIN E PAGE & TITUJVE TË POSTËS
 4. Hapi 1:
 5. Hapi 2:
 6. Hapi 3:
 7. NË WORDPRESS
 8. Hapi 2:
 9. Hapi 3:
 10. Përshkrimet e Meta
 11. KËSHILLA PËR SHKRIMIN E PËRSHKRIMEVE TË SUKSESSHME META
 12. SI TË SHKRUAJNË PËRSHKRIME META NË POSTA DHE FAQET
 13. HAPI 2: SHTOJNË PËRSHKRIME META NË ÇDO POST DHE PAGE
 14. NË WORDPRESS
 15. Hapi 2:
 16. Hapi 3:

Nëse keni një blog apo faqe interneti, është e rëndësishme të kuptoni rëndësinë e Search Engine Optimization (SEO) Nëse keni një blog apo faqe interneti, është e rëndësishme të kuptoni rëndësinë e Search Engine Optimization (SEO). Çelësi i SEO është të kuptoni se si motorët e kërkimit shikojnë faqen tuaj te internetit. Makinat e kërkimit janë mahnitëse të fuqishme dhe pjesë të sofistikuara të makinerisë por nuk mund të interpretojnë dhe kuptojnë një faqe interneti në të njëjtën mënyrë si mundet e njeriut. SEO është ajo që ndihmon motorët e kërkimit të "shohin" faqen tuaj në mënyrë që ata të mund të dinë se si informacioni juaj mund të jetë i dobishëm për njerëzit. Kuptimi i SEO është jetësor në përmirësimin e renditjes tuaj të motorëve të kërkimit.

Për shkak se SEO është aq e rëndësishme, ne po fillojmë një seri postimi të quajtur "Këshilla të shpejta SEO" ku, çdo javë, ne do t'ju japim një tip të shpejtë SEO që do t'ju ndihmojë të jepni renditjen e motorrit të kërkimit tuaj një nxitje.

Fokusi i sotëm: titujt e faqeve dhe përshkrimet meta.

Faqe Tituj

Titujt e faqes janë artikulli i parë që po diskutojmë në serinë tonë të SEO, sepse etiketat e titullit konsiderohen si një nga elementët më të rëndësishëm të SEO. Titujt e faqeve janë titujt e çdo postimi dhe faqe në faqen tuaj. Përdorimi i fjalë kyçe në titujt e faqeve dhe postimeve mund të ndihmojë që faqet tuaja të rangohen më lart në Google, pasi ato fjalë kyçe shpesh do të theksohen si lidhje me faqen tuaj te internetit. Ja një shembull se si tonë Planifikuesi i Blogut Ultimate është theksuar në Google kur dikush përdor termin e kërkimit "blog planifikues":

KËSHILLA PËR TË SHKRUAR FAQEN E SUKSESSHME DHE PASQYRAT

 • Mbani tituj nën 65 karaktere (duke përfshirë hapësira)
 • Vendosni fjalë kyçe në fillim të titullit
 • Përdorni emrin tuaj të markës në fund të titullit
 • Përdorni tubacione (|) për të ndarë frazat e rëndësishme fjalësh
 • Mbani frazat e shkurtra dhe të thjeshta (eliminoni këto lloje fjalësh: dhe, nëse, por, pastaj, etj)
 • Titujt tuaj duhet të jenë të shkurtra dhe konciz dhe duhet të përshkruajnë me saktësi përmbajtjen në faqe

SI TË ZHVILLOJMË OPTIMIZIMIN E PAGE & TITUJVE TË POSTËS

NË BLOGGER

By default, Blogger shfaq titullin tuaj të blogut para çdo faqeje ose titulli postar si shembulli më lart (dmth
By default, Blogger shfaq titullin tuaj të blogut para çdo faqeje ose titulli postar si shembulli më lart (dmth.: BLOG TITLE: POST TITLE), megjithatë, kjo nuk është optimale për SEO. Për të ndryshuar të gjitha titujt tuaj të postimeve për të qenë automatikisht optimizuar SEO (dmth.: POST TITLE | BLOG TITLE) ndiqni këto hapa:

Hapi 1:

Hyni në Dashboard e Blogger dhe shkoni te Modeli> Modifiko HTML. Kliko kudo brenda zonës së kodit dhe shtypni CTRL + F për të hapur kutinë e kërkimit të Blogger.

Hapi 2:

Kërko për këtë kod:

<Title> <dhënat: blog.pageTitle /> </ title>

Hapi 3:

Zëvendëso kodin në HTML me këtë kod:

<b: if cond = 'të dhëna: blog.pageType == "item"'>
<title> <data: blog.pageName /> | <Dhënat: blog.title /> </ title>
<B: tjetër />
<title> <data: blog.pageTitle /> </ title> </ b: nëse>

Kliko të ruani dhe të gjitha titujt e postës dhe titujve të kaluara dhe të ardhshme automatikisht do të optimizohen SEO.

NË WORDPRESS

Hapi 1:

Sigurohuni që keni versionin më të fundit të Yoast SEO plugin instaluar dhe aktivizuar.

Hapi 2:

Lundroni te postimi që dëshironi të redaktoni titullin ose duke redaktuar një post ekzistues ose duke krijuar një post të ri.

Hapi 3:

Shkoni në fund të faqes derisa të gjeni seksionin e Yoast SEO. Editor Snippet do t'ju tregojë një vrojtim se si faqja do të shfaqet në rezultatet e kërkimit. Klikoni butonin Redakto Snippet dhe në llojin e zonës Titulli SEO në titullin tuaj. Pastaj klikoni Update ose Publish për të ruajtur ndryshimet.

Përshkrimet e Meta

Megjithëse përshkrimet meta nuk ndikojnë drejtpërsëdrejti në renditjen tuaj të motorëve të kërkimit, ato rrisin gjasat e njerëzve që klikojnë në faqen tuaj, gjë që do të përmirësojë në mënyrë indirekte renditjen tuaj. Nëse i lënë përshkrimet e meta tuaj bosh, atëherë Google do të tërheqë përmbajtjen nga faqja jote për të shfaqur si copë. Nëse doni të kontrolloni se cilat përshkrime shfaqen, atëherë është e mençur të shkruani përshkrimet tuaja.

KËSHILLA PËR SHKRIMIN E PËRSHKRIMEVE TË SUKSESSHME META

 • Mbani përshkrimin nën 160 shkronja (duke përfshirë hapësirat)
 • Përshkruani çfarë përmban përmbajtja e faqes në lidhje me përdorimin e fjalive
 • Përdorni cilësinë dhe përshkrimet koncize
 • Përdorni përshkrime unike meta për çdo faqe
 • Përdorni një thirrje për veprim për të motivuar njerëzit që të klikojnë
 • Kurosh kuriozitet me fjalët që zgjedh
 • Mendoni për fjalë kyçe që po synoni dhe përdorni ato terma në përshkrimin tuaj

SI TË SHKRUAJNË PËRSHKRIME META NË POSTA DHE FAQET

NË BLOGGER

HAPI 1: PËRSHKRIMI I META PËR FAQEJA HOME

Në panelin e kontrollit të shkoni te Settings> Preferences search> Meta tags> Përshkrimi dhe pastaj klikoni në linkun Edit. Pastaj zgjidhni Po. Kjo do të hapë një kuti të vogël që do t'ju lejojë të shkruani një përshkrim meta për faqen tuaj. Jetë i sigurt për të ruajtur ndryshimet.

HAPI 2: SHTOJNË PËRSHKRIME META NË ÇDO POST DHE PAGE

Pasi të keni përfunduar hapin 1, tani do të shihni një opsion përshkrimin e kërkimit në anën e djathtë të postuesit ose redaktuesit të faqes (Shënim: kjo do të shfaqet vetëm pasi të keni përfunduar hapin 1). Klikoni mbi Kërko Përshkrimi dhe do të hapë një kuti ku mund të shkruani përshkrimin meta për atë faqe ose postë. Klikoni Done kur të përfundoni. Bëni këtë në të gjitha postet e kaluara dhe të ardhshme dhe faqet për SEO më ​​të mirë.

NË WORDPRESS

Hapi 1:

Sigurohuni që keni versionin më të fundit të Yoast SEO plugin instaluar dhe aktivizuar.

Hapi 2:

Shkoni te postimi që dëshironi të redaktoni përshkrimin ose duke redaktuar një post ekzistues ose duke krijuar një post të ri.

Hapi 3:

Lëvizni në fund të faqes derisa të gjeni përsëri seksionin Yoast SEO dhe klikoni mbi Edit Snippet. Këtë herë, redaktoni përshkrimin meta. Pastaj klikoni Update ose Publish për të ruajtur ndryshimet.

Pyetje për ndonjë gjë që nuk mbulohet në post? Lërini ato në komentet dhe ne do të bëjmë çmos për t'u përgjigjur.

Pyetje për ndonjë gjë që nuk mbulohet në post?